Griekse gerecht laat Maguire vrij, zaak wordt dinsdag behandeld

  Manchester United-aanvoerder Harry Maguire is vanochtend voor de openbare aanklager verschenen op het Griekse eiland Mykonos, nadat hij donderdagnacht opgepakt was na een vechtpartij tussen toeristen. De Engelse international pleitte onschuldig, de aanklager liet hem vrij, maar zijn zaak wordt dinsdag behandeld.

  Maguire werd samen met 2 andere Britten opgepakt door de politie, omdat de drie de toegesnelde politie verbaal en fysiek bejegenden. Ook in het politiekantoor zouden de 3 zich nog tegen de politie gekeerd hebben. Maguire en nog een andere beklaagde zouden daarna nog een poging tot omkoping gedaan hebben. De openbare aanklager beschuldigde hem van slagen en geweld tegen derden, geweld tegen de politie én omkoping, maar de verdediger pleitte onschuldig.

   

  De openbare aanklager sprak van misdrijven waarvoor Maguire en de 2 anderen niet in de cel moeten blijven. De drie mochten beschikken. Maguire verliet het gerechtsgebouw richting onbekende bestemming.

   

  Dinsdag komt de zaak voor, maar daar mogen de mannen zich door hun advocaat laten verdedigen. Volgens Manchester United verlaat Maguire Griekenland. "De zaak werd verdaagd, zodat de advocaten het dossier kunnen bestuderen. Harry pleitte onschuldig. Het zou ongepast zijn dat speler of club iets zou zeggen terwijl de procesgang zijn ontwikkeling vindt", luidde het in een kort statement.

   

  De spelers van United genieten van een vakantie, nadat ze vorig weekend in de halve finales van de Europa League tegen Sevilla gewipt waren.