ManU-aanvoerder Maguire opgepakt op Grieks eiland na geweld tegen politie

  Harry Maguire heeft zich in de nesten gewerkt. De aanvoerder van Manchester United raakte afgelopen nacht op vakantie op het Griekse eiland Mykonos betrokken bij een vechtpartijtje tussen toeristen. Toen de politie tussenbeide kwam, pleegde de 27-jarige verdediger verbaal en fysiek geweld op de politie. Die pakte hem op.

  De Griekse staatszender TV ERT maakte het nieuws vanochtend bekend. Twee groepen van Britse toeristen raakten slaags, Maguire behoorde tot een van hen. De politie kwam ter plaatse en greep in, waarop Maguire en nog 2 andere Britten zich tegen de ordediensten keerden.

   

  "De voetballer was verbaal agressief tegenover een politieman en sloeg hem ook", vertelde een politiewoordvoerder. "De drie waren weerspannig, toen ze naar het politiekantoor van Mykonos werden gebracht."

   

  Manchester United bevestigde ondertussen het nieuws en had al contact met zijn speler. "Hij werkt mee met de Griekse autoriteiten", klonk het. Meer wilde de Engelse club, die vorig weekend in de halve finale van de Europa League verloor van Sevilla, niet kwijt.


  De international werd vorige zomer voor om en bij de 92 miljoen euro door Manchester United weggekocht bij Leicester City en werd daarmee de duurste verdediger ooit.