Ga naar de inhoud

Pella (ATP-35) en Dellien (ATP-94) in quarantaine geplaatst in US Open-bubbel

 do 20 augustus 2020 08:45
Pella (l) en Goffin (r) in betere tijden.

De Argentijn Guido Pella en de Boliviaan Hugo Dellien riskeren de US Open te missen, die op 31 augustus van start gaat. De 2 tennissers zijn voor 14 dagen in quarantaine geplaatst, nadat hun fitnesscoach positief getest had op corona.

De Amerikaanse tennisbond (USTA) maakte dinsdag een positief geval bekend bij een niet-speler binnen de gecontroleerde bubbel van het W&S-toernooi en de US Open in New York. De organisatie van het W&S-toernooi volgde later met nieuws dat 2 tennissers in quarantaine zijn geplaatst, omdat ze in nauw contact waren geweest, zonder namen te geven.

 

Della (ATP-35) en Dellien (ATP-94) maakten evenwel op hun Instagramaccount publiek dat zij negatief testten op corona, maar in quarantaine zitten. Ze zijn van de deelnemerslijst van W&S gehaald.

 

Ook Pella's coach José Acasuso werd in quarantaine gezet. "We vertonen geen symptomen. Om de 2 dagen worden we getest. Hopelijk verloopt alles goed en kan ik er nog bij zijn op de US Open", vertelde Pella.

 

Het Western & Southern Open wordt normaal in Cincinnati gespeeld, maar is door de coronacrisis naar New York overgeheveld. In de voorbereiding op de US Open vindt het toernooi plaats in het Billie Jean King National Tennis Center.

 

De fitnesscoach testte positief bij een 2e test, 48 uur na een eerste bij zijn aankomst in de bubbel. Die eerste was negatief. Sinds 13 augustus werden er 1.400 tests uitgevoerd in de tennisbubbel in New York, alleen deze was positief.

Het toernooi van Cincinnati begint zaterdag, David Goffin (ATP-10) doet mee.

De getuigenissen van Pella en Dellien:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.