Ga naar de inhoud

Ansu Fati is voor het eerst opgeroepen voor de Spaanse nationale ploeg

 do 20 augustus 2020 13:52
Ansu Fati (r.) in duel met Kimmich (l.).
Ansu Fati (r.), hier in duel met Kimmich (l.), werd geselecteerd voor het Spaans elftal.

Ansu Fati, de jonge aanvaller van Barcelona, heeft een plekje gekregen in de selectie van het Spaanse voetbalelftal. Bondscoach Luis Enrique selecteert hem voor de matchen in de Nations League tegen Duitsland en Oekraïne. 

De 17-jarige Fati is ook Luis Enrique, bondscoach van La Roja, niet ontgaan. Bij Barcelona scoorde hij dit seizoen 8 goals in 33 matchen. Het is voor het eerst in 18 maanden dat de coach opnieuw op de bank zit bij Spanje en een selectie samenstelt. 

 

Daar maakt Fati nu deel van uit. In december scoorde hij nog in de Champions League tegen Inter, waardoor hij zich tot jongste doelpuntenmaker ooit van het Europese bekertoernooi kroonde. 

 

Toen Fati, geboren in Guinee-Bissau, in september vorig jaar de Spaanse nationaliteit verkreeg, werd hij meteen opgeroepen voor de Spaanse U21. Samen met enkele andere nieuwe (en jonge) gezichten als Eric Garcia (Manchester City) en Adama Traoré (Wolverhampton) wordt hij nu opgeroepen om mee te spelen met de grote mannen. 

 

Spanje start op 3 september aan de Nations League met een match tegen Duitsland. Daarna staat op 6 september de thuiswedstrijd tegen Oekraïne op de planning. 

"Fati heeft alles om een belangrijke speler te zijn"

Op de persconferentie heeft bondscoach Luis Enrique ook wat tekst en uitleg gegeven bij zijn selectie: "Ansu Fati heeft voldoende niveau, zijn statistieken zijn uitstekend, ook al stond hij niet veel op het veld. Hij heeft alles om een belangrijke speler te zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.