Positieve coronatests bij Marseille dwarsbomen openingsmatch Ligue 1

  De openingsmatch in het Stade Vélodrome (Marseille) wordt uitgesteld naar september.

  Corona blijft roet in het eten gooien in de sportwereld. In Frankrijk kan vrijdag de openingsmatch van het nieuwe Ligue 1-seizoen niet doorgaan. Bij Marseille doken 4 positieve coronagevallen op.

  Vrijdag stond in Frankrijk de eerste match van het seizoen 2020-2021 in Ligue 1 op de planning. 4 positieve coronatests bij Olympique Marseille steken daar nu een stokje voor, zo kondigde de Franse voetballiga (LFP) aan. 

   

  Marseille en Saint-Etienne zullen het nu in september tegen elkaar moeten opnemen. De wedstrijd in het Stade Vélodrome wordt verschoven naar woensdag 16 of donderdag 17 september. 

   

  "Dit gebeurt onder voorbehoud van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie bij Olympique Marseille", klinkt het bij de LFP.  Op zaterdag 23 augustus spelen Bordaux en FC Nantes nu de eerste match van de Ligue 1.

   

  Marseille eindigde vorig jaar als tweede in de Franse competitie nadat het seizoen vervroegd werd stopgezet. PSG werd toen voor het derde jaar op rij kampioen.

  Alle loontrekkenden in quarantaine bij Nîmes

  Nîmes speelde op 9 augustus een oefenmatch tegen Marseille. Ook bij deze club werden vandaag twee vermoedelijke personen met corona gesignaleerd. 

   

  Alle loontrekkenden van de club zijn hierdoor in quarantaine geplaatst, in afwachting van nieuwe tests. Nîmes ontvangt zondag Stade Brest op de openingsspeeldag.