Ga naar de inhoud

Jens Keukeleire na coronabesmetting: "Nog nooit van zo ver moeten terugkomen"

 wo 12 augustus 2020 14:21
Keukeleire geraakte half maart besmet met het coronavirus.
Keukeleire geraakte half maart besmet met het coronavirus.

Jens Keukeleire is vandaag met twijfels aan het Critérium du Dauphiné begonnen. "Ik heb pas sinds begin juli weer een comfortabel gevoel op de fiets", vertelt Keukeleire, die een terugslag kreeg na zijn coronabesmetting.

In het begin van de lockdown geraakte Jens Keukeleire, zonder het zelf te weten, besmet met het coronavirus. 

 

"Eerst dacht dat ik griep had, want ik had enkel koorts. Maar die hoge koorts duurde uiteindelijk 10 dagen, wat toch een beetje verdacht was", doet de renner van Education First zijn verhaal.

 

"2 maanden nadat ik ziek geworden was, heb ik mijn bloed laten controleren op antistoffen. Daaruit werd duidelijk dat ik besmet ben geweest met het coronavirus."

 

Maar na zijn besmetting kroop Keukeleire weer te snel op zijn fiets. “Ik was toen nog niet zeker of ik het coronavirus had gehad."

 

"Meestal probeer ik na ziekte dubbel zoveel dagen te rusten als de dagen koorts die ik heb gehad. Ik heb dus een tijdje (20 dagen) niet gefietst."

"Het heeft heel lang geduurd totdat ik me weer profrenner voelde"

"Toen ik stilaan weer begon te fietsen, ging dat allemaal goed tot de 3e en 4e week. Ik heb toen een geweldige terugslag gekregen. Ik was een week lang enorm vermoeid, waardoor ik niet meer kon fietsen."


"Maar als ik van bij het begin geweten had dat ik besmet was geraakt met het coronavirus, had ik het misschien iets rustiger aangepakt."

 

"Het heeft heel lang geduurd totdat ik weer op niveau kon fietsen. Vanaf juni kon ik weer goed beginnen te trainen, maar ik was totaal nog niet in staat om te koersen."

 

"De virtuele koersen op de rollen vielen dan ook geweldig tegen. Ik voelde dat mijn lichaam nog niet klaar was om die intensiteit aan te kunnen. Het was niet leuk om al na 20 minuten te lossen."

 

"Ik denk dat ik nog nooit van zo ver heb moeten terugkomen in mijn carrière. Het heeft heel lang geduurd voordat ik me weer profrenner voelde. Begin juli had ik eindelijk weer een comfortabel gevoel op de fiets."

3 weken nadat ik weer begon te fietsen, heb ik een geweldige terugslag gekregen. Ik was een week lang enorm vermoeid en kon niet meer fietsen.

Jens Keukeleire

"Ik wil heel graag naar de Tour"

Keukeleire droomt wel van de Tour-selectie. "Ik zou heel graag naar de Ronde van Frankrijk gaan", zegt onze landgenoot.

 

"Er zitten 11 renners in de voorselectie, 7 van die renners doen mee aan de Dauphiné. De 4 anderen komen na de Dauphiné aansluiten bij de Tour-bubbel om op stage te vertrekken naar Andorra. Daardoor is de Tour-ploeg 12 dagen voor de start al samen."