Verheyen: "Daan Heymans wou zelfs zonder vel op zijn voeten spelen"

  In de eerste aflevering van Extra Time van het nieuwe seizoen kwamen uiteraard de bedenkelijke prestaties van topteams als Club Brugge, Gent en Anderlecht aan bod. Maar er was aan de andere kant ook lof voor STVV en Waasland-Beveren. En er mocht al eens gelachen worden.

  Verheyen over topschutter Daan Heymans

  Na de 1e speeldag heet de topschutter in de Jupiler Pro League verrassend Daan Heymans. Gert Verheyen kent hem nog van zijn tijd als bondscoach van de U19.

   

  "Daan kan voetballen. Hij heeft een groot lichaam, maar toch veel gevoel. En hij kan een goal maken. Alleen is hij van de generatie van 1999, waartoe ook heel wat jongens die nu bij Anderlecht spelen behoren. Toen was hij nog niet goed genoeg."

   

  "Ik heb hem wel meegenomen naar een toernooi in Gran Canaria. We speelden daar 3 matchen in 6 dagen tijd op een slecht kunstgrasveld. Hij had de 2e match volledig gespeeld en zou de 3e match normaal gezien ook spelen."

   

  "Hij kwam naar mij: "Trainer, ik heb bleinen (blaren)." "Maar kun je nog spelen?" "Ja, ja, het gaat wel." "Mag ik eens kijken?" Er stond geen vel meer op! Dat zegt wel iets over hem. Hij zou zelfs zonder vel op zijn voeten gespeeld hebben."

  Verheyen en Van der Elst lachen om de vele tegengoals in hun KVO-tijd

  KV Oostende slikte in zijn eerste match van het seizoen meteen 2 knullige goals. Voor Franky Van der Elst, tot vorig seizoen assistent bij KVO, en Gert Verheyen, die er een jaar geleden stopte als hoofdcoach, brengt het heel wat herinneringen naar boven.

   

  "Het is altijd iets", zegt Verheyen. "Het is een stomme goal, zeggen ze dan. Maar je maakt elke week een stomme goal en voor je het weet, verlies je alle matchen."

   

  Ook Van der Elst herinnert zich de vele tegengoals vorig seizoen nog goed. "Het waren er heel veel", lacht hij, terwijl hij vruchteloos op zijn handen het aantal probeert te tellen.

   

  "Nog méér dan het jaar ervoor", pikt Verheyen gierend in. "En dát waren er al veel!"

  Vidarsson maakt het goed bij STVV: "Nu zijn ze er wel klaar voor"

  Exact een jaar geleden haalde Arnar Vidarsson zich de woede van de STVV-supporters op de hals toen hij op nogal badinerende toon liet verstaan dat Sint-Truiden absoluut niet klaar was voor de competitie, met als exponent de "Vietnamese Messi".

   

  "Ik heb hem toen de Messi van de pingpong genoemd en daar waren de STVV-supporters niet tevreden mee. Ik wou toen tonen dat ze niet klaar waren, maar nu zijn ze dat wel. Tegen Gent waren ze enthousiast en fris. Ze stonden er."

   

  De uitblinker bij STVV was Steve De Ridder, die verrassend genoeg als defensieve middenvelder werd uitgespeeld. "Als hij dit 10 matchen kan volhouden, trakteer ik hem op een etentje", zegt Vidarsson.

  Keek op de Week

  Terug van nooit echt weggeweest: de Keek op de Week, met de eigenzinnige kijk van Filip Joos op de afgelopen speeldag. Met als opmerkelijke uitsmijter het interview met Eddy Jaspers na de titel van Beveren in 1984. Als je wint, heb je vrienden, maar ben je daarom nog geen vrienden.

  De Belgische Messi

  Het doelpunt van Lionel Messi tegen Napoli werd extra belicht in Extra Time, maar er werden ook archiefbeelden opgehaald die aantonen dat er ook in België een Messi heeft rondgelopen. Zijn naam: Franky Van der Elst.

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.