Ga naar de inhoud

Amateurclubs zijn boos: "Zondagmiddagvoetbal is slag in ons gezicht"

 di 7 juli 2020 22:22
voetbalsupporters
Moeten de amateurclubs met z'n allen op zaterdagavond gaan voetballen?

Volgend seizoen gaan de profclubs in ons land vaker in de namiddag voetballen. De lagereklassers reageren ontgoocheld. Ze hopen nu op een financiële tegemoetkoming.

"Een slag in ons gezicht"

In de hoogste klasse van het Belgische voetbal staan volgend seizoen 's zaterdags ook matchen om 16.15u op het programma. 's Zondags beginnen ze er zelfs om 13.30u aan.

 

Voetbal Vlaanderen is not amused. "Dit komt hard aan. Een slag in ons gezicht", reageert voorzitter Marc Van Craen. "Hier kunnen we niet tevreden over zijn."

 

"We hebben er in het verleden al met de Pro League over gepraat. Als voorzitter van het amateurvoetbal kan ik alleen maar teleurgesteld zijn."

 

"Ik geef toe dat de concurrentie niet alleen van het profvoetbal komt. Je hebt ook wieler- en veldritwedstrijden in het weekend. Nu gaan we mekaar ook beconcurreren binnen onze eigen sport, dat vind ik een stap te ver."

Nu gaan we mekaar ook beconcurreren binnen onze eigen sport, dat vind ik een stap te ver.

Marc Van Craen (Voetbal Vlaanderen)

"1 procent van tv-geld"

"Ik had meer solidariteit verwacht", gaat Marc Van Craen voort. "Daar dring ik nog eens op aan, want niet alleen profclubs hebben het financieel moeilijk, wij ook."


"We gaan niet bij de pakken blijven zitten. De Pro League moet weer een bondgenoot worden", stelt Van Craen, die vreest voor inkomstenverlies. Minder supporters betekent minder omzet aan de kassa en in de kantine.

 

"We hebben een keer 1 procent van het tv-geld gevraagd aan de Pro League. Die injectie willen we gebruiken voor onze jeugdopleiding."

 

"Praten heeft nog niet veel geholpen, maar we blijven wel on speaking terms", besluit de voorzitter van het amateurvoetbal in Vlaanderen.

Het Belgische voetbalweekend in 1A en 1B
vrijdag 20u match 1B
  20.45u match 1A
zaterdag 16.15u match 1A
  18.30u match 1A
  20.45u match 1A
  20.45u match 1B
zondag 13.30u match 1A
  16u match 1A
  16u match 1B
  18.15u match 1A
  20u match 1B
  20.45u match 1A