Bayern München maakt komst van Leroy Sané officieel: "Goeie relatie met Flick"

  De deal tussen Manchester City, Bayern München en Leroy Sané is rond. De 24-jarige linksbuiten verlaat Engeland en keert terug naar zijn geboorteland. City kocht in 2016 Sané weg bij Schalke voor 44 miljoen euro, Bayern betaalt een miljoentje meer en liet hem voor 5 jaar tekenen. 

  Sané speelde dit seizoen nog maar 11 competitieminuten voor het team van Guardiola en De Bruyne, nadat hij vorige zomer in de Engelse Supercup zijn kruisbanden van zijn rechterknie had afgescheurd.

  Pas op 22 juni maakte de Duitse international zijn rentree in het slot van de 5-0 tegen Burnley. 

   

  Als zoon van een Senegalese voetbalinternational en een Duitse olympische turnster debuteerde de aalvlugge Sané in 2014 als prof bij Schalke. In 2016 tekende hij voor 5 jaar bij City tot 2021.

   

  Vorige zomer al klonk de lokroep van de heimat en was er bijna een deal met Bayern. Zijn zware blessure gooide roet in het eten. Vorige maand legde Sané een contractvoorstel van City naast zich neer, nu zou hij Bayern niet meer laten schieten.

   

  Hij droeg 135 keer het City-shirt, goed voor 39 goals en 45 assists. Hij won 2 keer de Premier League, 1 FA Cup, 2 League Cups en 2 Supercups.

   

  "Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en kan bijna niet wachten om met het team te trainen", glunderde Sané op de website van Bayern. "Bayern is een topteam met grote doelen. Die doelen passen bij mij."

   

  "Hansi Flick (de coach van Bayern, red) ken ik nog van de nationale belofteploeg, we hebben een zeer goeie relatie. Ik wil met Bayern zo veel mogelijk trofeeën winnnen. Helemaal bovenaan staat de Champions League."

  Ik ken Hansi Flick van de nationale belofteploeg. We hebben een zeer goeie relatie.

  Leroy Sané

  "Buitenpositie is belangrijk in spel van Bayern"

  • Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge: "We zijn gelukkig dat we Leroy mogen verwelkomen bij Bayern. Hij is een uitstekende speler, die zijn kwaliteiten de voorbije jaren voortdurend getoond heeft, in het bijzonder bij de nationale ploeg. Het doel van Bayern is om de beste Duitse spelers te verzamelen en deze transfer onderstreept dat."
  • Bayern-sportief directeur Hasan Salihamidzic: "Leroy is een speler die het verschil kan maken. Hij versterkt onze kern. Met Gnabry, Coman en Sané zijn de buitenposities, die voor ons spel belangrijk zijn, flexibel bezet. Ik wil Manchester City bedanken voor de vertrouwvolle en constructieve onderhandelingen."