Ga naar de inhoud

Lotto-Soudal maakt 5 Belgen gelukkig met Tour-ticket, Cras is verrassende debutant

 di 23 juni 2020 16:34
Degenkolb, Gilbert en De Gendt mogen zich klaarstomen voor de Tour.
Degenkolb, Gilbert en De Gendt mogen zich klaarstomen voor de Tour.

De Tour-selectie van Lotto-Soudal is bekend. Philippe Gilbert, Tim Wellens, Thomas De Gendt, Jasper De Buyst en Steff Cras zijn de Belgische deelnemers. Ook sprintbom Caleb Ewan, John Degenkolb en Roger Kluge trekken naar Frankrijk.

Sprintersteam aangevuld met rittenkapers

Met 4 ritzeges was de Tour de France vorig jaar een schot in de roos voor Lotto-Soudal.

Sprintkanon Caleb Ewan mag zijn 3 dagsuccessen van vorig jaar proberen te evenaren. In zijn sprinttrein kan hij rekenen op de diensten van locomotief Jasper De Buyst en de Duitsers Roger Kluge en John Degenkolb.

In het de lastigere etappes mag een kwartet Belgen op schattenjacht gaan: eeuwige aanvaller Thomas De Gendt, Philippe Gilbert, Tim Wellens en Tour-debutant Steff Cras.

 

Cras is een 24-jarig klimtalent dat dit seizoen de overstap maakte van Katjoesja naar Lotto-Soudal. 

Ewan won vorig jaar 3 Tour-etappes.
Ewan won vorig jaar 3 Tour-etappes.

Lelangue: "We kunnen nu werken in Tour-bubbel"

"In de eerste plaats mikken we op ritzeges", zegt ploegbaas John Lelangue. "We hebben vorig jaar gezien dat het vechten voor een trui (de bergtrui van Wellens) energie kost en niet eenvoudig is."

 

"De groene trui is geen obsessie voor Caleb Ewan. Want naast sprintzeges moet hij dan ook meegaan in de vroege vlucht om punten te sprokkelen. Maar als we na 1 week zien dat Caleb er goed voor staat, kan dat nog veranderen."

 

Niet enkel in massasprints, maar ook in de lastigere etappes wil Lotto-Soudal scoren. "Ik denk dat we met een paar sterke jongens zoals Phil (Gilbert), Tim (Wellens) en Thomas (De Gendt) naar de Tour gaan die in het verleden al bewezen hebben wat ze waard zijn."

 

Wat wordt de rol van Tour-debutant Steff Cras?" "Hij heeft al getoond dat hij een aardig stukje kan klimmen, in deze Tour zal hij veel kunnen leren en zich verder ontwikkelen."   

 

Lotto Soudal maakt z'n Tourploeg al vroeg bekend. "Logisch", vindt Lelangue "Er is dit jaar amper tot niet gekoerst. Je kan niet wachten tot augustus om die selectie bekend te maken."

 

"We hebben nu 8 namen op papier en er zijn nog 2  jongens reserve. Met deze ploeg, deze bubbel bereiden we ons voor op de Tour. Zoals bekend werken we met 3 bubbels in de ploeg en elk zal zoveel mogelijk binnen die bubbel blijven, met ook dezelfde mecaniciens, soigneurs en ploegleiders. Al zullen er wel enkele uitzonderingen zijn."

Er is dit jaar amper tot niet gekoerst. Je kan niet wachten tot augustus om die selectie bekend te maken.

John Lelangue (ploegbaas Lotto-Soudal)

Ewan ook in Giro, aanvallers in de Vuelta

Ook de Giro-ploeg heeft al vorm gekregen. Caleb Ewan mag ook daar naar ritzeges sprinten, met zijn vaste partners Kluge en De Buyst.

In het Giro-klassement mag de Noor Carl Fredrik Hagen zijn 8e plek uit de Vuelta proberen over te doen. De Brit Matthew Holmes en onze 24-jarige landgenoot Kobe Goossens maken in de Giro hun debuut in een grote ronde.

 

In de Vuelta zet Lotto-Soudal in op aanvallers Thomas De Gendt, Sander Armée, Tomasz Marczynski, Tosh Van der Sande en Harm Vanhoucke.