Ga naar de inhoud

Slag om Balenberg: zo ziet de driekamp voor cyclocrossers eruit

 za 20 juni 2020 13:21
Ellen Van Loy
Ellen Van Loy in actie op de zandstrook.

Begin deze week hebben 11 veldrittoppers bij de mannen en de vrouwen mekaar uitgedaagd in het Sven Nys Cycling Center in Baal. In de Slag om Balenberg strijden ze met mekaar in een driekamp. Wie wint, ziet u zondag.

1) Trialparcours: slinger zo snel mogelijk door het bos

In het bos op de Balenberg moeten de deelnemers zo snel mogelijk een technisch parcours van ca. 400 meter afleggen. De winnaar krijgt 6 punten, de tweede 5 punten, ...

2) Zandstrook: klim zo hoog mogelijk

Na de cross in het bos klauteren de veldrijders naar boven in het mulle zand. Vanuit stilstand moeten ze zo hoog mogelijk eindigen. De winnaar krijgt opnieuw 6 punten, de tweede 5 punten, ...

Erwin Vervecken
Oud-wereldkampioen Erwin Vervecken prepareert de klimstrook met mul zand.

3) Tijdrit: leg zo snel mogelijk een compacte veldrit af

Een pittige tijdrit vormt de ontknoping van de driekamp op de Balenberg. Op een gevarieerd parcours over 1,68 kilometer krijgen de crossers balken, een klim en een loopstrook geserveerd.

 

Met dubbele punten is alles nog mogelijk in de tijdrit. De winnaar schrijft 12 punten op zijn naam, de tweede 10 punten, ...

Toon Aerts
Toon Aerts verkent de loopstrook.

Zondag om 17.05u

Zondag kunt u naar de Slag om Balenberg kijken. Vanaf 17.05u op Eén, in de Sporza-app en op sporza.be. Michel Wuyts en voormalig wereldkampioen Paul Herygers verzorgen het commentaar.

Deelnemers
mannen vrouwen
Mathieu van der Poel Annemarie Worst
Laurens Sweeck Sanne Cant
Toon Aerts Laura Verdonschot
Eli Iserbyt Ellen Van Loy
Thibau Nys Denise Betsema
  Shirin van Anrooij

De Belgische wegkampioen Tim Merlier moest in laatste instantie afzeggen na autopech. Wout van Aert kon zich niet vrijmaken omdat hij in het buitenland aan het trainen is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.