De maand juli van Tim Declercq: "Papa worden, hoogtestage en Tour-ticket afdwingen"

 ma 15 juni 2020 15:20

Tim Declercq is een van de 19 renners die tot en met donderdag een eerste teamstage houden met Deceuninck-Quick Step. "Het zal een beetje een wake-upcall worden voor het lichaam", vertelt de gewaardeerde meesterknecht op Radio 2.

Het Heuvelland en de Vlaamse Ardennen vormen deze week het decor voor de eerste ministage van Deceuninck-Quick Step.

 

"Hier heb ik heel hard naar uitgekeken", zegt Tim Declercq. "Al zal het sowieso ook hard en pittig zijn. Die eerste groepstrainingen zullen een soort wake-upcall zijn voor het lichaam."

 

"We zijn thuis allemaal wel goed blijven trainen. Maar dat is toch iets anders dan wedstrijdritme opdoen in het Heuvelland en de Vlaamse Ardennen.

 

Voor Declercq wordt het ook een verbroedering met de rest van "The Wolfpack". "Het zal heel leuk zijn om iedereen na al die tijd nog eens terug te zien. Het zal de teamspirit ten goede komen."

 

Net als voor alle andere renners staat Declercq voor drukke maanden. Bovendien verwelkomt de Quick Step-renner volgende maand een eerste dochtertje.

 

"Op 11 juli word ik normaal gezien vader. Als dat allemaal naar wens verloopt en ik mijn hoogtestage daarna kan afwerken, zou mijn 1e koers de Heistse Pijl zijn op 1 augustus."

 

"Om nog kans te maken op een Tour-selectie rijd ik in augustus ook het Critérium du Dauphiné." 

Declercq heeft al een bodyguard voor zijn eerste kindje

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.