Ga naar de inhoud

Duitser Blessin is nieuwe coach van KV Oostende: "Sta voor offensief voetbal"

 zo 7 juni 2020 21:12
Alexander Blessin
Alexander Blessin

De Duitser Alexander Blessin is de nieuwe hoofdtrainer van KV Oostende. Hij tekent een contract voor twee seizoenen, met optie voor een extra seizoen. Blessin werkte de voorbije 8 jaar als jeugdtrainer bij RB Leipzig.

Alexander Blessin verdedigde als voetballer de kleuren van een hele waslijst aan teams en koos na zijn actieve carrière voor een job als coach. Sinds 2012 was hij aan de slag als jeugdtrainer bij RB Leipzig. Zijn job als coach van KV Oostende wordt voor de 47-jarige Duitser zijn eerste avontuur als hoofdtrainer.

 

"Ik ben heel dankbaar voor deze kans", zegt Blessin op de website van KVO. "De club verwacht aanvallend voetbal met veel jonge spelers. Dat is wat ik de voorbije 8 seizoenen altijd gedaan heb."

 

"Ik kan niet wachten om te starten met deze nieuwe uitdaging. Ik kreeg al de kans om een kijkje te nemen in de stad en in het stadion en ik ben erg gecharmeerd. Een compact, knus stadion vlak aan de zee in de sterke, Belgische competitie. Ik kijk al uit naar de competitiestart.”

Na een intensief rekruteringsproces kwam Alexander eruit als de beste kandidaat.

Gauthier Ganaye

De nieuwe CEO Gauthier Ganaye legt uit hoe KVO bij Blessin terechtkwam. “We willen een spelstijl hanteren gebaseerd op counterpressing en data", klinkt het. "Na een intensief rekruteringsproces kwam Alexander eruit als de beste kandidaat."

 

"De spelstijl die we willen, sluit aan bij zijn DNA en na uitgebreide gesprekken met hem kan ik niet anders dan concluderen dat hij zijn passie zal overbrengen op de spelers en deze club opnieuw succesvol zal maken.”

 

De komst van Blessin betekent wel dat KVO afscheid neemt van Adnan Custovic. "Ik wil hem bedanken voor het werk dat hij hier geleverd heeft", zegt Ganaye. "Ik ben er zeker van dat hij elders snel een nieuwe kans zal krijgen, maar wij kiezen ervoor om een nieuw project te starten met een nieuwe trainer die nauw aansluit bij onze manier van werken en voetballen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.