Anderlecht haalt Duitse doelman bij Willem II: "Past bij onze spelstijl"

  Timon Wellenreuther was het voorbije seizoen aan de slag in Nederland bij Willem II.

  Timon Wellenreuther (24) is de nieuwste aanwinst van Anderlecht. De Duitse keeper tekent in de hoofdstad meteen een contract tot 2024. "Timon brengt, ondanks zijn jonge leeftijd, ervaring en leiderschap bij aan onze kern", vertelt Peter Verbeke.

  Bij Anderlecht staat Hendrik Van Crombrugge onder de lat, maar de reservekeeper van de nationale ploeg staat in de belangstelling van andere clubs. Om zijn kern tussen de palen te versterken heeft paars-wit nu de 24-jarige Duitser Timon Wellenreuther aan zijn kern toegevoegd.

   

  Hij was het voorbije seizoen de vaste doelman van de Nederlandse club Willem II. Maar de Duitse jeugdinternational verlengde zijn aflopende contract daar niet.

   

  “We zijn verheugd dat Timon ondanks de vele interesse voor RSC Anderlecht heeft gekozen", vertelt Peter Verbeke op de clubwebsite. "Timon brengt, ondanks zijn jonge leeftijd, ervaring en leiderschap bij aan onze kern. Hij is een meevoetballende doelman die perfect past binnen onze spelstijl.”

   

  "Het is een eer om bij een instituut als Anderlecht te mogen voetballen", vertelt Wellenreuther zelf. "Ik kan mij helemaal vinden in de stijl en wil de talentvolle jongeren bijstaan met mijn ervaring."

  Ex-Schalke-keeper

  Timon Wellenreuther begon zijn profcarrière bij Bundesligaclub Schalke, maar daar kwam hij op zijn 19e niet verder dan 8 matchen.

   

  De Duitse club leende hem uit aan de Spaanse tweedeklasser Mallorca waar de doelman wel een heel seizoen speelde. 

   

  Vervolgens verhuisde Wellenreuther naar de Nederlandse club Willem II. Onder coach Adrie Koster (ex-Club Brugge) werd hij een vaste waarde in het team dat vorig seizoen 5e werd in de Eredivisie.

  2 weken geleden nam Wellenreuther afscheid van Willem II: