Ga naar de inhoud

Einde carrière lonkt voor Nederlandse toppers Van der Breggen en Blaak

 zo 10 mei 2020 15:48
Anna van der Breggen en Chantal Blaak
Anna van der Breggen en Chantal Blaak

Prille dertigers Anna van der Breggen en Chantal Blaak zijn wereldtop in het wielrennen, maar de twee Nederlandse wielrensters gaan in de nabije toekomst toch stoppen met koersen. Van der Breggen doet er nog één jaartje bij voor ze haar fiets aan de haak hangt, Blaak stopt over 1,5 jaar.

Anna van der Breggen en Chantal Blaak ruilen weldra de fiets voor de volgauto, vertellen ze aan de NOS. "Ik heb één jaar bijgetekend als renster. Daarna blijf ik bij de ploeg, maar als ploegleidster. Dus na volgend jaar stop ik met fietsen", vertelt Van der Breggen.

 

De olympische kampioene van Rio is nog maar 30 jaar, maar kan zich naar eigen zeggen niet meer altijd opladen. "Voor de Olympische Spelen voel ik echt die motivatie, maar soms is het ietsje minder voor andere wedstrijden. Als topsporter moet je echt die motivatie hebben om te willen winnen."

 

Blaak, net als Van der Breggen een voormalige wereldkampioene, stopt na het voorjaar van 2022. "Ik wil echt stoppen op het hoogste niveau, dus wanneer stop je dan? Dat is een lastige keuze, maar ik denk dat dit een heel mooi moment is", zegt Blaak, die net als Van der Breggen ploegleidster wordt bij hun huidige team Boels-Dolmans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.