Ex-coach Brendan Rodgers gunt Liverpool titel: "Ze wachten al zo lang"

  Brendan Rodgers was in 2014 heel dicht bij de titel met Liverpool.

  Door de ondertussen beruchte "Steven Gerrard slip" greep Brendan Rodgers in 2014 net naast de titel met Liverpool. Maar de ex-coach gunt The Reds nu wel de kers op de taart onder opvolger Jürgen Klopp. 

  De Premier League-clubs geven de hoop nog niet op: als de regering haar fiat geeft, wordt de competitie nog afgewerkt. Nochtans zou het voor Brendan Rodgers geen slecht nieuws zijn als de competitie wordt stopgezet. Hij bezet met Leicester City de derde plek, goed voor een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

   

  Hij hoopt vooral dat - ongeacht de beslissing van de regering - Liverpool de titel wint. Ze hebben slechts twee overwinningen meer nodig om zeker te zijn. "Ze zijn gewoon het beste team geweest", vertelt Rodgers bij Sky Sports. "Ze haalden een geweldig niveau. Het zou een zonde zijn als ze dat niet kunnen verzilveren met de titel. Ze wachten al zo lang."

   

  Rodgers, die van 2012 tot 2015 aan het roer stond bij Liverpool, was er in 2014 zelf dicht bij, tot aanvoerder Steven Gerrard in een sleutelmatch tegen Chelsea uitgleed. Kan opvolger Jürgen Klopp na dertig jaar de titel wel aan Liverpool schenken?