Sporza Retro: Kijk zondag naar Milaan-Sanremo van 2011

  2010, 2011 of 2013? U kon kiezen tussen die drie edities.

  Het zijn barre tijden voor de wielerliefhebbers en dat leed wil Sporza een beetje verzachten. Zo kan u zondag kijken naar Milaan-Sanremo. Niet die van 2020 natuurlijk, maar die van 2011. Daar hebben onze surfers voor gekozen.

  Uitslag van de poll:

  1. 2011: Van Avermaet komt solo boven op Poggio, maar Goss wint: 37%
  2. 2010: Freire klopt Boonen in de sprint: 36%
  3. 2013: Neutralisatie door sneeuw, eendagsvlieg Ciolek triomfeert: 27%

   

  totaal aantal stemmen: 24.480

  Sporza zendt zondag de finale van Milaan-Sanremo 2011 uit op Eén vanaf 14.30u.

  2010: Oscar Freire is te sterk voor Tom Boonen in de sprint

  In een snelle wedstrijd is er een spervuur van aanvallen op de Poggio, maar niemand kan het verschil maken. Pozzato probeert het nog in de straten van Sanremo, maar uiteindelijk wordt het toch een sprint. Boonen zit ideaal, maar Freire is te sterk.

  2011: Van Avermaet gaat solo op Poggio, maar Goss wint

  Een beresterke Greg Van Avermaet komt alleen boven op de top van de Poggio, maar wordt door een elitegroepje gegrepen in de straten van Sanremo. Philippe Gilbert waagt nog een ultieme aanval, maar moet in de sprint tevreden zijn met de derde plaats. Matthew Goss wint.

  2013: Sneeuw veroorzaakt neutralisatie, Ciolek triomfeert

  In een editie voor de eeuwigheid werd de koers even geneutraliseerd door de sneeuw. Verkleumde renners werden in de ploegbussen weer opgewarmd en verder op het parcours weer afgezet. In helse weersomstandigheden werd vluchter Stannard pas in het slot gegrepen. In de sprint van de kopgroep was Ciolek sneller dan Sagan en Cancellara.