Ga naar de inhoud

Ellen Van Loy (39) verlengt bij Telenet Baloise Lions: "Ik denk nog niet aan stoppen"

 wo 19 februari 2020 09:47
Voor Van Loy wordt het haar 8e seizoen in loondienst van Telenet Baloise Lions.

Ellen Van Loy blijft nog een jaar langer bij Telenet Baloise Lions. Dat maakte de ploeg vandaag bekend. Van Loy, die dit jaar 40 wordt, denkt nog niet aan stoppen: "Ik ben ervan overtuigd dat ik nog iets kan betekenen in de veldritsport".

Na eerdere twijfels over een verlengstuk aan haar carrière, bevestigde Van Loy in januari al dat ze graag nog zou verder crossen. Vandaag volgde dan de witte rook uit het kamp van Telenet Baloise Lions. Van Loy tekent bij voor één jaar, wat haar achtste seizoen zal worden in de kleuren van Telenet. "Ik ben ervan overtuigd dat ik nog iets kan betekenen in de veldritsport", aldus Van Loy.

 

"Ik ben jarenlang door de ploeg heel goed omkaderd. Ik voel me hier thuis, dus ik zie niet in waarom ik na al die mooie jaren nog van ploeg zou veranderen. Nu wil ik nog minstens een jaar genieten van de sport. Aan stoppen denk ik nog niet. Net onder het niveau van de absolute wereldtoppers ben ik een van de vaste waarden in het veld."

 

Van Loy heeft er op haar 39e nog een puik seizoen opzitten. De renster was dit seizoen goed voor 31 plaatsen in de top tien, met als uitschieter een bronzen medaille op het BK in Antwerpen. Op het door de Nederlanders gedomineerde WK in Dübendorf werd ze met een achtste plaats de beste Belg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.