Ga naar de inhoud

Nederlands crosstalent ontslagen: "Ze reed WK niet met materiaal van sponsor"

 vr 7 februari 2020 13:37
Manon Bakker reed tot gisteren voor Experza CX Pro Team.
Manon Bakker reed tot gisteren voor Experza CX Pro Team.

Veldritteam Experza CX Pro Team heeft de 20-jarige Manon Bakker gisteren op staande voet ontslagen. "Ze is een heel goede renster. Maar daarom moet je je niet meer permitteren dan een ander", zegt teammanager Christel Herremans.

Teammanager: "Niet altijd even gemakkelijk om met Bakker samen te werken"

De Nederlandse Manon Bakker eindigde op het WK in Dübendorf nog 5e bij de beloften. Maar gisteren werd de samenwerking tussen de veldrijdster en haar team Experza CX Pro Team per direct beëindigd.

 

"Bakker reed op het WK niet met het materiaal van de sponsor", vertelt teammanager Christel Herremans over het ontslag. "Ze reed met andere wielen en tubes rond. Uitgerekend op de belangrijkste dag van het jaar. De sponsor was allesbehalve tevreden."

 

"Bakker had dat vooraf niet gevraagd of gezegd. Ook daarna heeft ze ons daar niks over gezegd. Als ze zou meerijden voor de plekken 10 tot en met 15, dan zou dat minder in de aandacht gekomen zijn. Maar Bakker was kandidaat wereldkampioene."

 

"Het is heel jammer dat het zo gelopen is. Ze is en blijft een goede renster. Maar daarom moet je je niet meer permitteren dan een ander. Een goede renster moet net het voorbeeld tonen."

 

"Het was trouwens niet de eerste keer dat er problemen waren. Het is niet altijd even gemakkelijk om met haar samen te werken."

 

"Ik denk dat iedere andere ploeg op dezelfde manier zou hebben gereageerd als wij. Als we het toegelaten hadden, doet iemand anders hetzelfde een week later. We moesten tonen dat dit "not done" was."

 

"Bakker heeft een heel goed seizoen achter de rug en heeft talent. Ze zal gemakkelijk een andere ploeg vinden."

Bakker reed niet met de juiste wielen en tubes op het WK.
Bakker reed niet met de juiste wielen en tubes op het WK.

Bakker: "Deze situatie motiveert me extra voor komende crossen"

Manon Bakker zal de laatste veldritten in een zwart tenue rijden zonder sponsors op. "Ik wil niet te veel woorden vuil maken aan mijn ontslag. Mijn focus ligt op de komende wedstrijden. Door deze situatie ben ik extra gemotiveerd voor de crossen van dit weekend", reageert de Nederlandse.

 

"Gisteren werd ik wel meteen overladen met lieve berichtjes van mensen die me willen helpen. Er zijn ook al teams die me gecontacteerd hebben om me aan te trekken."

 

"Dat ik niet de gemakkelijkste persoon ben om mee samen te werken? Ik ben een Nederlandse en ga recht door zee. Ik zal altijd mijn gedacht zeggen. Misschien wordt dat niet door iedereen geapprecieerd."