Ga naar de inhoud

Ambras in de klas bij Pauwels Sauzen-Bingoal? "Anders loste ik niet"

 zo 29 december 2019 22:03

Eli Iserbyt werd tweede in de schaduwcross in Diegem. Hij botste op Mathieu van der Poel, maar dat was volgens de renner niet de enige reden voor zijn verlies. Hij wees - tussen de lijnen - ook naar ploegmaat Laurens Sweeck. "Als je de race bekijkt, zie je wel wie waar in mijn wiel zat."

Iserbyt leek in de beginfase sterk genoeg om te kunnen strijden met Mathieu van der Poel. Waar heeft hij het laten liggen in Diegem? "Ik weet het, maar dat ga ik niet zeggen", deelde Iserbyt de eerste mysterieuze prik uit. 

 

Zou hij nog naar Van der Poel gereden zijn als hij alleen was? "Ik zou alleszins niet lossen, dat weet ik. Ik voelde me heel goed, tot op het einde. Er was niet echt verval. Ik ga er niets over zeggen."

 

Ruben Van Gucht vroeg toch nog even door. Was Michael Vanthourenhout de boosdoener? "Met Michael heb ik geen problemen. Als je de wedstrijd bekijkt, zie je wel wie waar in mijn wiel zat. Met Michael heb ik geen probleem. Ik wilde hem zelfs nog iets langer meenemen. Hij heeft ook al veel voor mij gedaan. Ik ben blij dat hij 3e is."

 

"Op het moment dat ik los, is het jammer dat die grote groep terugkwam." Dus dan ligt het probleem bij Laurens Sweeck. Moest Iserbyt dan inhouden om het klassement van Sweeck niet in gevaar te brengen? "Ik zeg niets", zei Iserbyt met een veelbetekende lach.

Michel en Paul: "Iserbyt stak een vingertje op naar de ploegleiding"

"We hebben gezien dat Michael Vanthourenhout net voor halfweg cross Laurens Sweeck op sleeptouw nam", geeft Michel Wuyts zijn lezing van de feiten. "Hij verzond een uitnodiging. Dat is gebeurd. Dan denk je, Sweeck is de kopman. Hij staat goed in het klassement. De kaart Sweeck wordt getrokken."

 

"Is er dan een ploegleider, Gianni Meersman, langs de kant gaan roepen: "We trekken de kaart van Sweeck. We spelen op veilig voor het klassement?". Moest ook Iserbyt daaraan meewerken?"

 

Herygers: "Iserbyt geeft daar dan geen gehoor aan. En hij steekt dan een vingertje op of wat was het daar allemaal. Dan gaat ieder zijn eigen weg. Maar wat is er eigenlijk veranderd? Ze zijn nog ronden aan het rijden geweest, maar wat verandert er in de uitslag? Behalve dan dat ze Sweeck een hak hebben gezet."

"Ik heb niet echt iets gemerkt, misschien hoor ik het na de koers"

Met Vanthourenhout kreeg nog een renner van Pauwels Sauzen-Bingoal een microfoon onder de neus geschoven. Die viel uit de lucht toen hem gevraagd werd naar een akkefietje binnen de ploeg. "Ik denk dat het de bedoeling was om met een paar van de ploeg vooraan te raken en dan te kijken wat we voor elkaar konden doen."

 

"Van der Poel plaatste zijn versnelling net toen de anderen erbij kwamen. Dat was het jammere van de zaak. Anders konden we misschien iets voor elkaar doen. Ik voelde dat Eli te sterk was vandaag. Ik had moeite om hem bij te houden dus ik denk dat Mathieu van der Poel de sterkste was en Iserbyt de tweede. Ik heb mijn wagonnetje aangepikt."

 

Maar er schort wat in de ploeg? Is er wrevel tussen Iserbyt en Sweeck? "Ik heb er niets van gezien vandaag. Misschien wordt er straks over gesproken. Ze stonden allebei goed in het klassement en probeerden punten te sprokkelen. Ik heb er denk ik niet echt iets mee te maken. Ik zal het na de wedstrijd misschien wel horen."