Ga naar de inhoud

Van Loo: "Mentaal is voetballen met defibrillator moeilijk, maar het kan"

 di 24 december 2019 16:02

Is de carrière van Daley Blind in gevaar? De Nederlandse international zou volgens Nederlandse media een interne defibrilator hebben gekregen na een hartspierontsteking. Het doet een belletje rinkelen bij Anthony Van Loo.

De herinneringen aan de beelden gaan nog altijd door merg en been. Anthony Van Loo werd in zijn voetbalcarrière twee keer gered door zijn defibrilator. Volgens het AD wacht Ajax-verdediger Daley Blind ook een voetbaltoekomst met zo een ingebouwde "pacemaker". Niet evident, maar ook niet onmogelijk, zegt Van Loo.

 

"Volgens mij is het mogelijk om te voetballen op het hoogste niveau. Ik heb het ook kunnen doen, in België dan. Er is een niveauverschil, maar als hij onder toezicht blijft staan, moet het kunnen."

 

"In het begin is het mentaal niet simpel. Je denkt er heel de tijd aan. Ik heb op een bepaald moment tegen mezelf gezegd dat ik ofwel dat kon blijven doen, ofwel mezelf er moest over zetten en positief zijn. Als je niets voelt, probeer er dan niet aan te denken."

 

"Het is proberen de knop om te draaien. In het begin is dat moeilijk door de angst, maar na een tijd gaat die weg. Als de dokters groen licht geven, moet je dat 100 procent vertrouwen. Dokters zullen wel zeggen als het niet oké is en het verhaal moet stoppen. Je moet dus mentaal sterk genoeg zijn, maar de eerste maanden zijn niet evident."

Het is proberen de knop om te draaien. In het begin is dat moeilijk door de angst, maar na een tijd gaat die weg. Als de dokters groen licht geven, moet je dat 100 procent vertrouwen. 

"Het gaat goed met mij"

De aandoeningen van Daley Blind en Anthony Van Loo zijn niet helemaal dezelfde. Bij Van Loo gaat het om een verzwakte hartspier als gevolg van een erfelijke aandoening. Bij Blind om een hartspierontsteking. Maar de symptomen zijn hetzelfde.

 

Uiteindelijk stopte Van Loo ongeveer een jaar geleden met voetballen. "Ondertussen gaat het goed met mij. Mijn gezondheid is stabiel en ik heb een heel ander leven nu. Voetballen doe ik niet meer, maar als het mooi weer is, ga ik wel eens joggen of padel spelen met vrienden. Iets intensief doe ik niet meer, maar wat ik doe, kan ik zonder zorgen doen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.