Ga naar de inhoud

Lotto-Soudal bindt Caleb Ewan en sprinttrein tot en met 2022 aan zich vast

 wo 18 december 2019 14:34
Lelangue poseert met De Buyst, Ewan en Kluge.
Algemeen manager Lelangue poseert met De Buyst, Ewan en Kluge.

Caleb Ewan (25) zal nog een tijdje voor sprintsuccessen mogen zorgen bij Lotto-Soudal. De vliegensvlugge Australiër verlengde zijn contract tot en met 2022. Ploegmakkers Jasper De Buyst en Roger Kluge deden hetzelfde.

Lelangue: "Ewan is misschien wel snelste renner van peloton"

Lotto-Soudal draait de benen momenteel warm op Mallorca. Tussen het trainen door zetten Caleb Ewan, Jasper De Buyst en Roger Kluge vandaag hun krabbel onder een vernieuwd contract. Het trio had een overeenkomst tot en met 2020 en dat werd nu verlengd tot en met 2022.

 

"Al na mijn eerste maanden bij de ploeg voelde ik dat het goed zat”, vertelt Caleb Ewan, die afgelopen seizoen Lotto-Soudal kwam versterken.

 

“Alles liep gesmeerd. Het team had vertrouwen in me en had geduld. Als de ploeg me een aanbod zou doen voor een langere termijn, wist ik dat ik zou toehappen. Het is uiteindelijk de beste manier om te bouwen aan een toekomst.”

 

De 25-jarige Ewan kraaide in zijn eerste seizoen voor Lotto-Soudal 10 keer victorie, waaronder 2 keer in de Giro en 3 keer in de Tour.

 

Algemeen manager John Lelangue is in de wolken door de contractverlengingen. "Caleb is een van de snelste renners van het peloton, misschien wel de snelste, en hij is nog jong", zegt Lelangue.

 

"Met Roger en Jasper heeft hij de komende 3 jaar bovendien de vaste mannen uit zijn sprinttrein bij zich. Alle 3 reden ze dit jaar Giro en Tour. We gaan met hen dezelfde weg op in 2020.”

Ewan: "Ik kan veel leren van iemand als Gilbert"

"Het is geweldig dat het team zoveel vertrouwen heeft in mij", zegt Caleb Ewan over zijn contractverlenging. "Dat vertrouwen voelde ik eigenlijk al vanaf dag 1, ook toen ik de eerste maanden niet zoveel won."

 

In 2020 heeft Ewan dezelfde doelen. "Ik zal wellicht weer voor de combinatie Giro-Tour kiezen en voor de klassiekers wordt Milaan-Sanremo mijn hoofddoel."

 

Voor die laatste wedstrijd krijgt hij met John Degenkolb (ex-winnaar) en Philippe Gilbert (jagend op 5e Monument) wel 2 concurrenten in zijn eigen ploeg. "Toen ik hoorde dat ze erbij kwamen, was ik in de wolken. Ik kan veel van hen leren, zeker van iemand met zoveel ervaring als Gilbert. Ik moet vooral nog leren hoe ik een leider moet zijn in een ploeg."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.