Ga naar de inhoud

Vreugde slaat om in razernij in Lyon: Depay bespuwd door eigen fans

 wo 11 december 2019 12:54

De kwalificatie van Lyon voor de 1/8e finales van de Champions League heeft een zwarte rand gekregen. Na de match kwam het tot een openlijke clash tussen de spelers en enkele eigen fans. Aanvoerder Memphis Depay speelde een hoofdrol.

In groep G was het nog bijzonder spannend. Lyon kon zich in eigen stadion tegen Leipzig geen nederlaag permitteren, maar stond na 33 minuten wel al 0-2 achter. De thuisploeg gaf de moed niet op en sleepte nog een broodnodig punt uit de brand in de tweede helft.

 

Memphis Depay was opnieuw heel belangrijk door in de 82e minuut de 2-2 te maken. Je zou denken: feest in Lyon en Depay de grote held. Maar dat was zonder enkele fans van de harde kern gerekend. Een "fan" sprong het veld op en toonde de spelers een vlag met een ezel en een niet mis te verstane boodschap op. "Marcelo, stap op."

 

Die boodschap was gericht aan verdediger Marcelo, die sinds enkele weken persona non grata is voor enkele fans nadat hij het aan de stok kreeg met een fan op de luchthaven van Lissabon na de match tegen Benfica.

 

De vlag had op Depay dezelfde invloed als een rode lap op een stier. De aanvoerder van Lyon vloog op de fan af en rukte het stof uit zijn handen. Wat daarna gebeurde was een schermutseling tussen verschillende fans en spelers (zie tweets).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voorzitter: "Memphis heeft zich groots gedragen"

Volgens Depay spuugden enkele fans zelfs naar de spelers. Hij eiste dat de clubleiding zijn verantwoordelijkheid neemt. Voorzitter Jean-Michel Aulas reageerde na de match op OL TV.

 

"Memphis heeft zich groots gedragen. Hij is de aanvoerder en heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Dat doet niet iedereen altijd bij ons. Deze fans zullen gestraft worden, want we hebben video's en we willen niet dat deze mensen terugkeren in het stadion."