Ga naar de inhoud

"In het slechtste geval moet Standard de match opnieuw spelen"

 vr 8 november 2019 18:28
De scheidsrechter deelt Cimirot en niet Laifis een gele kaart uit.

Krijgt de overwinning van Standard tegen Eintracht Frankfurt (2-1) nog een staartje? Oud-scheidsrechter Serge Gumienny vermoedt van wel. "Enerzijds zijn de fairplayregels niet gerespecteerd, anderzijds is het nu aan de UEFA om te oordelen of de uitslag beïnvloed is", legt hij uit.

Boete? Schorsing? Of nieuwe match?

Gisteren namen de spelers van Standard de scheidsrechter in het ootje waardoor verdediger Laifis ontsnapte aan een tweede gele kaart en het team met z'n elven kon blijven voetballen in de Europa League-match.

 

"Mijn ervaring leert dat dit niet ongestraft blijft", laat de voormalige scheidsrechter Serge Gumienny aan onze redactie weten. "Ik ben overtuigd dat de Europese voetbalbond UEFA nog actie zal ondernemen. Waarschijnlijk krijgt Standard nu een geldboete opgelegd omdat het de fairplayregels niet gerespecteerd heeft."

 

"Het is ook een optie om de speler die twee keer in de fout ging te schorsen voor een speeldag", legt hij uit.

 

Of wordt het zwaarder voor Standard? Gumienny sluit niet uit dat de wedstrijd opnieuw moet gespeeld worden. "Als de UEFA oordeelt dat de uitslag beïnvloed is, behoort dat tot de mogelijkheden, al heb ik dat nauwelijks meegemaakt in mijn carrière", geeft de ex-referee toe.

 

"Ik verwacht alleszins dat Frankfurt zijn beklag zal gedaan hebben, want zij moesten de match niet uitspelen tegen 10 maar tegen 11 spelers."

Het is ook een optie om de speler die twee keer in de fout ging te schorsen voor een speeldag.

Serge Gumienny

VIDEO: "UEFA kennende gaan ze dit niet zonder gevolg laten."

VIDEO: De veelbesproken fase

Lees en bekijk meer over de match:

UEFA Europa League
Standard
einde
2-1
Eintracht Frankfurt