Ga naar de inhoud

Nog geen pensioen: Greipel gaat voor Israel Cycling Academy sprinten

 di 5 november 2019 16:04
Greipel liet zijn contract ontbinden bij Arkéa-Samsic.

André Greipel (37) heeft een nieuwe ploeg voor 2020 gevonden. De Duitser gaat aan de slag bij Israel Cycling Academy, dat de licentie van Katjoesja overneemt en in de WorldTour zal aantreden. 

André Greipel verliet vorige winter Lotto-Soudal, maar zijn overstap naar Arkéa-Samsic was geen geslaagde zet. De Duitse sprinter liet zijn contract ruim een maand geleden ontbinden en gaf niet meteen duidelijkheid over zijn toekomst.

 

Eventuele pensioenplannen heeft Greipel alvast opgeborgen. De Duitser werd onder meer bij het team van Mathieu van der Poel geciteerd, maar trekt in 2020 het shirt van Israel Cycling Academy aan.

 

De Israëlische ploeg mikt volgend jaar een trapje hoger. De ploeg van onder meer Ben Hermans en Tom Van Asbroeck heeft de WorldTour-licentie van Katjoesja overgenomen en zal dus op het hoogste niveau aantreden. 

 

Greipel tekende voor één seizoen: "Ik kijk uit naar de uitdaging om weer op mijn hoogste niveau te presteren. Ik heb de voorbije jaren de snelle evolutie van deze ploeg kunnen vaststellen. Hier wilde ik deel van uitmaken."

De deal wordt bekendgemaakt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.