Ga naar de inhoud

Sean De Bie duikt weer veld in: "Toch een keer mijn fiets voorbijgelopen"

 za 19 oktober 2019 13:21
Sean De Bie
Sean De Bie amuseert zich in de modder van Ardooie.

Voor het eerst in 7 jaar heeft Sean De Bie (28) nog eens een veldrit gereden. "En het was nog eens een echte cross in de modder", vertelt de voormalige jeugdcrosser, die nog wel een tijd op de weg wil blijven koersen.

Sean De Bie eindigde donderdag in de Kermiscross in Ardooie als 16e. "Het was nog eens pure cross in de modder", zegt hij.

 

"Ik heb stevig moeten stoempen, tijdens de verkenning liep ik zelfs een keer mijn fiets voorbij. Plots blokkeerde mijn voorwiel, een schoonheidsfoutje", lacht De Bie, die op de weg een pechseizoen achter de rug heeft.

 

"In het begin van het jaar sukkelde ik met mijn rug. Toen die problemen opgelost waren, ben ik op training in Italië van de weg geschept. Dat heeft me 3 maanden revalidatie gekost. Tijdens mijn herstel dacht ik al snel om enkele crossen te rijden na zo'n kort wegseizoen."

 

"Sinds september train ik af en toe in het bos. Ik wil me vooral nog eens amuseren in het veld. De komende weken volgen nog 5 crossen in Spanje en op 11 november rijd ik de Jaarmarktcross in Niel."

De komende weken volgen nog 5 crossen in Spanje en op 11 november rijd ik de Jaarmarktcross in Niel.

Sean De Bie
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zijn sollicitatie: "Een nuttige pion op vele vlakken"

Aan een tweede crosscarrière denkt Sean De Bie nog niet. De 28-jarige renner wil nog enkele jaren koersen, maar zijn team Roompot-Charles trekt er wel de stekker uit.


"Ik heb nog doelen op de weg, want ik zit met het gevoel dat ik het maximum er nog niet uitgehaald heb", vertelt De Bie.

 

"Voorlopig heb ik nog geen ploeg. Met 4 jaar WorldTour kan ik geïnteresseerde teams ervaring bieden. Ik heb Vlaamse en Waalse klassiekers gereden, ik heb sprints aangetrokken voor André Greipel, ik heb kopgroepen gecontroleerd en ik heb zelf finales gereden. Ik ben een nuttige pion op vele vlakken", prijst De Bie zichzelf aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: De Bie ploetert in modder tijdens Kermiscross