Ga naar de inhoud

Bekentenis van Evenepoel over sokkensaga: "Anders was het nut helemaal weg"

 vr 27 september 2019 06:47
Remco Evenepoel peutert aan zijn sokken bij de eerste meters van zijn tijdrit.

De sokkenmeter is een veelbesproken onderwerp op het WK in Yorkshire. Net na de start van zijn tijdrit begon ook Remco Evenepoel aan zijn sok te prutsen. "Ik had een probleem met mijn schoen", zei hij woensdag na de tijdrit, maar donderdagavond kwam de waarheid aan het licht in Extra Time Koers.

Ja of neen: had het gefrunnik van Remco Evenepoel te maken met de sokkenmeter? "Het had er wel mee te maken", bekende de zilveren medaille in gesprek met Maarten Vangramberen in Extra Time Koers.

 

"Mijn sokken werden gecontroleerd en ik moest ze een stukje naar beneden trekken. Eerlijk: mocht er toen een foto genomen zijn van hoe ik met mijn sokken had moeten rijden, dan had ik zelfs beter zonder schoenen kunnen fietsen. Dan had ik niets nodig en was het nut van de aerodynamica helemaal weg."

 

"Ik heb ook een verklaring waarom mijn sokken zo hoog komen. Ik heb schoenmaat 41 en het botje is een medium. Ik moet mijn sok op die hoogte trekken omdat die zo gemaakt is. Ik ben maar 1,70 meter en die sok komt zo hoog."

 

"Bij iemand van 1,85 meter met schoenmaat 41 zal die sok veel lager uitkomen. De merken van de aerosokken zouden dan aparte sokken moeten maken. Maar het is onbegonnen werk om dat voor elke tijdrijder te doen."

Remco Evenepoel geeft uitleg bij Maarten Vangramberen:

Het voorval met Remco Evenepoel bij de start van zijn tijdrit: