Ga naar de inhoud

Italiaanse analist: "Je kunt Lukaku enkel stoppen door er 10 bananen naar te gooien"

 ma 16 september 2019 11:36
Luciano Passirani gaat volledig uit de bocht.
Luciano Passirani gaat volledig uit de bocht.

Het racisme waar Romelu Lukaku dezer dagen mee te maken krijgt in Italië blijft verbazen. Gisteren nam een Italiaanse tv-commentator enkele wansmakelijke woorden in de mond over de Belgische aanvaller van Inter.

Luciano Passirani is een Italiaanse voetbalanalist. Zondag kwam de man aan het woord in de "Qui Studio a Voi Stadio"-show.

 

Toen de prestaties van Romelu Lukaku aan bod kwamen, strooide Passirani met complimentjes.

 

"Ik zie in Italië geen enkele andere speler met de kwaliteiten van Lukaku. Niet bij Juventus, niet bij Milan, niet bij Roma, niet bij Lazio. Hij is een zeer sterke spits. Ga je met hem het duel aan, dan val je op de grond. Ik zie hem echt graag bezig."

 

Tot daar de positieve woorden. Want op het einde van zijn betoog ging de analist zwaar uit de bocht: "De enige manier om Lukaku tegen te houden is door te zeggen: "Hier zijn 10 bananen die je kunt opeten"."

 

Passirani was zich van geen kwaad bewust, maar moest wel het woord afgeven.

 

Later in de uitzending bood de zender zijn excuses aan voor wat er gebeurd was, werd gezegd dat racisme absoluut niet door de beugel kan en werd aangekondigd dat Luciano Passirani in de uitzendingen nooit meer uitgenodigd zal worden.

De fragmenten in de tv-show:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.