Ga naar de inhoud

Aimé De Gendt schrijft de Antwerp Port Epic op zijn naam

 zo 8 september 2019 16:00
Aimé De Gendt aan de finish van de Antwerp Port Epic.
Aimé De Gendt aan de finish van de Antwerp Port Epic.

Aimé De Gendt (Wanty-Gobert) heeft in een zonnig Antwerpen de tweede uitgave van de Antwerp Port Epic gewonnen, goed voor zijn eerste profzege. Onze landgenoot volgt in de eendagskoers van eerste categorie Guillaume Van Keirsbulck op, die vorig jaar ook voor Wanty-Gobert won.

Aimé De Gendt wint tumultueuze editie van de Port Epic

Aimé De Gendt kent u nog van zijn opvallende tijdrit in de Tour de France, toen hij als enige aan de start kwam met een gewone wegfiets.

 

In de Antwerp Port Epic, met 31 kilometer kasseien en 37 kilometer onverharde wegen, vertolkte hij een positieve hoofdrol. Onze 25-jarige landgenoot plaatste in de laatste 3 kilometer een verschroeiend eindschot en hield zijn inspanning vol tot aan de finish.

 

Tim Merlier, ook zeer sterk, zat gevangen in de kleine kopgroep. Hij moest zich neerleggen bij het tactische steekspel van Wanty-ploegmaats De Gendt en Timothy Dupont.

 

"Met zijn tweeën ben je altijd sterker. Een van ons - Timothy of ik dus - moest in de finale wegrijden. Dat ben ik uiteindelijk geworden. Ik ben blij dat ik het kunnen afmaken heb", zegt De Gendt.

 

"In de eerste onverharde secties dacht ik dat het niet mijn dagje zou worden, maar ik ben steeds sterker geworden. Dit is mijn eerste als prof en dus meteen ook mijn mooiste."

Uitslag
1. Aimé De Gendt 198 km in 4u16'59"
2. Tim Merlier op 7"
3. Timothy Dupont z.t.
4. Piotr Havik (Ned) 10"
5. Michael Hepburn (Aus) 20"
6. Mikhel Räim (Est) z.t.
7. Niki Terpstra (Ned)  
8. Jan-Willem van Schip (Ned) 34"
9. Aaron Gate (NZe) z.t.
10. Jesper Asselman (Ned)  

Bekijk de laatste kilometer:

Hier viel de uiteindelijke beslissing:

"Opgepast, schapen in de koers!"

Renners duiken de gracht in en zoeken verfrissing tussen het riet