Ga naar de inhoud

Nederlander De Kleijn doorbreekt Belgische hegemonie in Druivenkoers

 wo 28 augustus 2019 16:21
De Kleijn
Arvid de Kleijn won met grote voorsprong in Overijse.

Na 9 Belgische zeges op een rij heeft er eindelijk nog eens een buitenlander de Druivenkoers in Overijse gewonnen. Arvid de Kleijn gaf Gianni Vermeersch en Tom Van Asbroeck het nakijken in de sprint.

De Druivenkoers was de voorbije jaren het speelterrein van Wanty-Gobert, met 3 zeges op een rij van Jérôme Baugnies en eentje voor Xandro Meurisse vorig jaar. Baugnies kon met een 4e zege het record van Björn Leukemans evenaren. Wanty werd in de finale echter in het defensief gedwongen.

 

Het was Dries De Bondt die de sprintersploegen in verlegenheid probeerde te brengen. Pas in de slotronde werd hij ingehaald. De laatste beklimming van het Schavei had een massasprint nog kunnen vermijden, maar niemand van de punchers was sterk genoeg.

 

Er werd dus gesprint in de straten van Overijse. Arvid de Kleijn, van de bescheiden Metec-ploeg, kwam er machtig uit en won met overmacht, tot grote frustratie van nummer 2 Gianni Vermeersch. 2 jaar geleden was de 25-jarige De Kleijn ook al de verrassende winnaar van de Sluitingsprijs.

Bekijk de ontknoping van de Druivenkoers

Uitslag Druivenkoers

1. Arvid de Kleijn (Ned) 198 km in
2. Gianni Vermeersch  
3. Tom Van Asbroeck allen
4. Fabien Lienhard (Zwi)  
5. Timothy Dupont  
6. Benjamin Declercq  
7. Martijn Budding (Ned) zelfde
8. Guillaume Boivin (Can)  
9. Huub Duijn (Ned)  
10. Nick van der Lijke (Ned) tijd
11. Attilio Viviani (Ita)