Ga naar de inhoud

Staf Scheirlinckx richt nieuwe vereniging op voor Belgische wielerprofs

 ma 24 juni 2019 17:57
Staf Scheirlinckx blijft zich inzetten voor de wielersport.
Staf Scheirlinckx blijft zich inzetten voor de wielersport.

De Belgian Professional Cycling Association (BPCA) is de naam van de gloednieuwe vereniging die de Belgische profwielrenners gaat vertegenwoordigen. 

Daags voor het Belgisch kampioenschap zullen afgevaardigden van de rennersvakbond CPA de renners tekst en uitleg geven over alle voordelen van de BPCA.

 

De Italiaanse CPA-voorzitter Gianni Bugno en vooral ex-prof Staf Scheirlinckx hielpen mee aan de oprichting van de vereniging van de Belgische wielerprofs.
 

"Nadat Sporta opstapte, hebben wij actie ondernomen om de vertegenwoordiging van de Belgische profwielrenners in CPA te waarborgen en een sterke en onafhankelijke vereniging op te starten in het land", zegt Bugno.

 

"Ex-profrenner Staf Scheirlinckx verricht schitterend werk om dit doel te verwezenlijken. Staf heeft al voor ons gewerkt als afgevaardigde voor het protocol bij extreme weersomstandigheden bij meerdere wedstrijden en hij heeft verschillende renners geholpen met uiteenlopende problemen. Hij zet zich volop in voor het welzijn van zijn collega's en landgenoten."

 

"De vergadering wordt een 1e stap voor de oprichting van de vereniging van Belgische profwielrenners", zegt Bugno. "De nationale verenigingen die in CPA zetelen, zijn van fundamenteel belang om de activiteit op nationaal niveau uit te bouwen en dicht bij de renners te staan."

 

"Een sterke vertegenwoordiger hebben die de vergaderingen van de internationale vereniging bijwoont en optreedt als woordvoerder voor de profrenners in het land, is voor CPA van essentieel belang om zich te laten gelden tegenover de UCI, de ploegen, de organisatoren en andere belanghebbenden.

 

"Momenteel wordt ook werk gemaakt van nieuwe verenigingen in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Polen en Duitsland."