Ga naar de inhoud

Zweedse investeerder koopt na Sunweb ook Corendon: "Maar fusie teams niet aan de orde"

 ma 3 juni 2019 16:53
Matthews en Van der Poel
Matthews en Van der Poel ploegmaats? Nog niet voor meteen.

De Zweedse investeringsmaatschappij Triton heeft in korte tijd reisorganisaties Sunweb en Corendon opgekocht. Beide bedrijven sponsoren ook een wielerploeg, maar dat wil niet zeggen dat een fusie op handen is.

Sunweb is de ploeg van Tom Dumoulin, Corendon is de hoofdsponsor van de ploeg rond Mathieu van der Poel. Nu beide bedrijven achter deze teams onder dezelfde vleugel komen, lijkt 1+1 = 2.

 

Maar dat is allemaal wat te kort door de bocht, zo vernemen we uit het Corendon-kamp. "Wij hebben nog een contract voor 2 jaar met de sponsor", klinkt het. Op korte termijn zal de ploeg rond Van der Poel dus niet opgaan in de grotere Sunweb-ploeg.