Ga naar de inhoud

Antwerp kroont zich tot hockeykampioen bij de vrouwen

 zo 12 mei 2019 18:36

Antwerp is voor de 19e keer kampioen in het vrouwenhockey. Antwerp won na de heen- ook de terugmatch tegen Racing in de finale van de Play-Off's. Het is de eerste titel voor Antwerp sinds 2015.

Antwerp leidde met 2-0 aan de rust dankzij doelpunten van Emma Puvrez en Brooke Neals. Valentine Meulemans scoorde tegen in de tweede helft, maar uiteindelijk legde Manuela Urroz de 3-1 eindstand vast voor Antwerp.

 

Over twee matchen was Antwerp met 5-2 te sterk voor Racing. Antwerp won de heenmatch met 2-1. Op weg naar de finale klopte Antwerp La Gantoise in de kwartfinales en legde het vervolgens Leuven over de knie in de halve finales. Vorig seizoen bereikte Antwerp ook de finale, maar toen was Waterloo Ducks te sterk.