Ga naar de inhoud

Wild klopt Wiebes ook in Wevelgem, Kopecky op 6

 zo 31 maart 2019 15:58
" "
Kirsten Wild viert 2 keer in een WorldTour-koers in 4 dagen.

Kirsten Wild heeft 4 dagen na haar zege in Brugge-De Panne ook naar de zegebloemen gespurt in Gent-Wevelgem. Net als donderdag was de Nederlandse pistekampioene haar landgenote Lorena Wiebes de snel af. Wild is de eerste vrouw die 2 keer Gent-Wevelgem op haar naam brengt.

Kirsten Wild sprint naar winst in Gent-Wevelgem

WorldTour-leidster Marta Bastianelli wou maar wat graag haar zege van vorig jaar overdoen in de 5e WorldTour-koers van het jaar. Toen sprintte een groep van een 35-rensters om dagsucces.

 

Dit jaar stormden de vrouwen met een grotere groep naar de streep. Door de sleutelbeenbreuk van Jolien D'hoore, in 2017 en 2018 telkens 2e, rustte de Belgische hoop op de schouders van Lotte Kopecky, derde in De Panne.

 

Kopecky reed net voor de eerste beklimming van de Kemmelberg evenwel lek, waardoor haar Lotto-Soudal-ploegmaats haar van groepje naar groepje moesten terugbrengen. Dat gebeurde nog voor de befaamde "Plugstreets.

 

Bij de 2e en laatste beklimming van de Kemmelberg, op 38 km van de streep, voerde Bastianelli de forcing. Kopecky was als enige Belgische mee. Een 35-tal raakte vooraan, maar na de bergzone sloten nog een pak vrouwen aan.

 

Op de brede wegen naar de finish waren er een aantal uitvallen, onder meer van Van den Bos, De Jong en Roy. Maar de massaspurt was een feit. Marianne Vos waagde haar kans, maar ze kon niet op tegen Wild, die gelanceerd werd door Lisa Brennauer. Kopeckey zat wat ingesloten, maar kwam er nog uit tot op de zesde plaats.

Wild: "Ben heel blij, want dit is één van de grootste wedstrijden voor vrouwen"

Wild maakte het zichzelf niet makkelijk met een lange sprint. "Die was inderdaad heel lang. We hadden het heel goed voor elkaar: we waren met zijn vieren van onze ploeg mee in de voorste groep. Maar Lisa reed in de laatste 15 km 2 keer lek en die helpt me normaal in de sprint. Ze zei me: "Ik zet je goed af en je redt je maar. Dat deed ze fantastisch, maar daardoor was het voor mij wel lang."

 

De wereldkampioene op de piste maakte het mooi af: "Maar dat lukt alleen maar door het werk van de ploeg. Zij houden me rustig en uit de wind, anders kom je niet op deze plek met frisse benen. Het is een bizarre week met 2 zeges. Daar ben ik heel blij mee."

 

"Gent-Wevelgem is een grote vrouwenkoers. Dat ik dit na een zware race en na een lang seizoen doe, want ik reed ook al veel wedstrijden op de piste, maakt me heel blij."

Kopecky: "Ik zat niet op de ideale positie om te sprinten"

Top 10 Gent-Wevelgem
1. Kirsten Wild (Ned) 137 km in 
2. Lorena Wiebes (Ned) z.t.
3. Letizia Paternoster (Ita)  
4. Marta Bastianelli (Ita)  
5. Amy Pieters (Ned)  
6. Lotte Kopecky  
7. Michela Balducci (Ita)  
8. Elena Cecchini (Ita)  
9. Elisa Balsamo (Ita)  
10. Marta Cavalli (Ita)