Ga naar de inhoud

Sam Maes skiet naar beste resultaat ooit in Sloveense WB-manche

 za 9 maart 2019 16:15
Alpineskiër Sam Maes weet met zijn vreugde geen blijf
Alpineskiër Sam Maes weet met zijn vreugde geen blijf

Alpineskiër Sam Maes heeft in de reuzenslalom op de wereldbekermanche alpijnse ski in Slovenië zijn beste resultaat ooit behaald. De 20-jarige Belg werd er 12e.

Alpineskiër Sam Maes is aan een dijk van een seizoen bezig. Zo haalde de 20-jarige Belg twee weken geleden nog twee bronzen medailles op het WK voor junioren: een op de reuzenslalom, de ander op de slalom.

 

Maar Maes scoort niet alleen bij de junioren, ook bij de grote jongens kan de Belg mee met de beste. Op de voorlaatste WB-manche van het seizoen in Kransjka Gora, Slovenië, zette Maes met 2'24"90 de twaalfde tijd neer in de reuzenslalom. Zijn beste resultaat ooit.

 

De winst in Slovenië was voor de Noor Henrik Kristoffersen, die na 2'26"63 de finishlijn overschreed. Wereldbekerleider Marcel Hirscher werd pas zesde. Hierdoor moet de Oostenrijker nog even geduld oefenen om de algemene WB-eindzege in de wacht te slepen.