Ga naar de inhoud

Alaphilippe en Evenepoel blijven weg van podium in San Juan

 wo 30 januari 2019 21:05
Na de 4e rit duiken de renners van Deceuninck-Quick Step zo snel mogelijk de bus in.

De renners van Deceuninck-Quick Step zijn na de 4e etappe niet meer op het podium verschenen in de Ronde van San Juan. Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel en Alvaro Hodeg stuurden hun kat.

Slechts 4 uur geslapen na affaire-Keisse

Na de uitsluiting van Iljo Keisse in de Ronde van San Juan koerst Deceuninck-Quick Step nog wel mee in Argentinië, maar op veel exposure hoefde de organisatie vandaag niet te rekenen. 

 

Na de 4e etappe, gewonnen door Fernando Gaviria, daagden de renners van de wolvenroedel niet op voor de podiumceremonie. Hodeg (3e in de rit), Alaphilippe (leider) en Evenepoel (beste jongere) hadden het publiek moeten begroeten, maar dat deden ze dus niet.

 

De renners van Deceuninck-Quick Step praatten ook niet met de pers, woordvoerder Alessandro Tegner deed dat wel. "Remco (Evenepoel, red.) en Alvaro (Hodeg, red.) voelden zich niet zo lekker, daarom hebben we beslist om ze snel in de bus te laten stappen", legt hij uit aan Sporza.

 

Een protestactie wil Tegner het niet noemen. "Neen. Normaal gezien zijn ze verplicht om op het podium te verschijnen, maar als ze zich niet goed voelen, gaat dat niet."

 

Niet alleen Hodeg en Evenepoel skipten de podiumceremonie, ook Alaphilippe paste. Volgens het team hadden de renners na de affaire-Keisse maar 4 uur kunnen slapen. "Ik hoop dat ze hier begrijpen hoeveel stress we hebben gehad. Morgen is een rustdag, vrijdag zullen we er weer staan", belooft Tegner.

 

Iljo Keisse heeft de wedstrijd ondertussen moeten verlaten. "Dat was niet het beste moment uit zijn leven. Hij beseft dat hij in de fout is gegaan. Daar betaalt hij nu voor."

Ze voelden zich niet zo lekker, daarom hebben we beslist om ze snel in de bus te laten stappen.

Alessandro Tegner (woordvoerder Deceuninck-Quick Step)

VIDEO: DQS-woordvoerder Tegner geeft tekst en uitleg: