Ga naar de inhoud

Opener WB-seizoen skiën bij de mannen afgelast wegens te veel sneeuw

 zo 28 oktober 2018 10:26
Wordt er volgend jaar wél geskied in Sölden?

Voor het 2e jaar op een rij is de reuzenslalom van Sölden afgelast. De organisatoren zagen geen andere keuze nadat er afgelopen nacht 50 centimeter sneeuw was gevallen boven de Rettenbach-gletsjer.

Gisteren openden de vrouwen in Sölden hun Wereldbekerseizoen al in barre omstandigheden, maar voor de mannen komt het zelfs zo ver niet. De weergoden schakelden vannacht nog een tandje hoger, waardoor er een tapijt van 50 centimeter verse sneeuw over de Rettenbach-gletsjer werd uitgestort.

 

"De weersvoorspellingen geven weinig beterschap voor de rest van de dag. Voor de veiligheid van de skiërs moeten we de wedstrijd afgelasten", laat de organisatie weten.

 

Een bittere teleurstelling, want ook vorig jaar werd de wedstrijd in Sölden al geschrapt, toen wegens de hevige wind. De mannen, onder wie onze landgenoot Sam Maes, moeten nu tot 18 november wachten om hun WB-seizoen te openen. Dan staat de slalom in Levi (Fin) op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.