Ontwapenende Lampaert: "Machtig, hé. Ik ben zo content"

 wo 28 maart 2018 16:58
Yves Lampaert heeft een heerlijke Dwars door Vlaanderen opnieuw op zijn erelijst gezet. De West-Vlaming was weer o zo spontaan in zijn overwinningsinterview. "Ze mochten allemaal winnen, maar Pedersen niet. Zo gaat dat soms in de koers."

Lampaert: "Pedersen had al te veel smoelen getrokken"

"Machtig, hé. Ik ben zo content", opende een dolgelukkige Yves Lampaert zijn analyse bij Renaat Schotte. "Ik voelde me de hele dag goed. Ik kon ook vrij vlot mee met Valverde op de Kruisberg."

"Alle puzzelstukjes vielen in elkaar, al werd er op het einde enorm gepokerd. Pedersen gaf er nog een snok aan, waarbij ik mijn tenen serieus moest uitkuisen."

"Hij had al te veel smoelen getrokken. Ze mochten allemaal winnen, maar hij niet. Zo gaat dat soms in de koers."

"Op mijn kousenvoeten pakte ik 10 meter. Ik weet dat het moeilijk is om me terug te halen als ik in het slot enkele meters heb."

Vanmarcke: "Moet tevreden zijn met derde plaats"

Met Sep Vanmarcke (3e) mocht er nog een Belg op het podium. "Met die derde plaats moet ik tevreden zijn. Ik voelde me vandaag niet top", was Vanmarcke eerlijk.

"Ik zal niet zeggen dat ik tussen mijn kader hing, maar ik kon de forcing zelf niet meer voeren. Op de Varent heb ik het geprobeerd en ik hoopte dat Yves zou meegaan."

"Met z'n vijven voorin voelde ik wel dat er niet meer zoveel op zat om zelf het verschil te maken. Yves reed weg op het goeie moment. Ik dacht er ook even aan, maar ik had niet veel overschot meer."

De kasseiklassiekers hebben tot nu toe telkens een andere winnaar opgeleverd. Dat belooft voor zondag. "Ik heb nog niet gewonnen, ik stel me dus kandidaat", grapte Vanmarcke. "Drie namen? Sagan, Lampaert en als laatste optie hoop ik op mezelf."