meest recent

Red Bull gaat in beroep tegen diskwalificatie Ricciardo

 do 20 maart 2014 15:59
Daniel Ricciardo rijdt sinds dit jaar voor Red Bull.
Het Formule 1-team Red Bull heeft beroep aangetekend tegen de diskwalificatie van Daniel Ricciardo. De Australiër eindigde vorige week zondag als tweede in de Grote Prijs van Australië, maar werd gediskwalificeerd omdat hij te veel brandstof zou hebben verbruikt.

"De afgevaardigde van de Internationale Automobielfederatie FIA heeft tijdens de race vastgesteld dat het verbruik te hoog was en hij heeft dat ook gemeld. Red Bull heeft daarna de kans gekregen om de nodige aanpassingen te verrichten, maar de ploeg besloot om dat niet te doen", verklaarde de FIA zondag.

Doordat de bolide van Ricciardo meer verbruikte dan de toegestane 100 kg brandstof per uur, kon de wagen meer kracht ontwikkelen dan toegelaten volgens de nieuwe FIA-reglementen.

Maar bij Red Bull zeggen ze dat de brandstofmeters in de auto, geleverd door de overkoepelende organisatie FIA, van "gebrekkelijke" kwaliteit zijn. Red Bull stelt dat het team samen met brandstofleverancier Renault de regels heeft nageleefd.

Red Bull had 96 uur de tijd om de sanctie aan te vechten. De FIA moet nu een panel van drie tot vijf rechters samenbrengen, die de komende weken de zaak zullen behandelen.