Jonge Duivels spelen Malta op een hoopje en blijven op EK-koers

vr 7 september 2018 19:21
      Lukebakio viert een doelpunt.
      Lukebakio (archief) maakte na de rust de 0-3.

De jonge Rode Duivels hebben in Malta geen steek laten vallen in de strijd voor het EK voetbal van volgend jaar. Coach Johan Walem zag zijn jongens met 0-4 winnen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kunnen de beloften zich nog altijd rechtstreeks plaatsen voor het EK.

De jonge Belgen begonnen uitstekend aan de wedstrijd in Malta. Dimata en Schrijvers brachten de ploeg van Johan Walem vroeg op voorsprong, telkens na een goede corner van Lukebakio.

Die zorgde na de rust voor de 0-3, waarna invaller Leya Iseka twintig minuten voor tjid de eindstand vastlegde.

Met 20 punten uit 8 wedstrijden staan de Belgen voorlopig aan de leiding in groep 6. Zweden kan later vanavond wel nog op gelijke hoogte komen, als het wint van Hongarije.

Volgende week dinsdag spelen de jonge Duivels in Boedapest tegen Hongarije. Op de slotspeeldag wordt in en tegen Zweden meer dan waarschijnlijk over groepswinst én de rechtstreekse kwalificatie voor het EK beslist. De 9 groepswinnaars stoten door naar het EK in Italië en San Marino. De 4 beste tweedes spelen nog voor 2 EK-tickets in barrages.