meest recent

di 14 november 2017 16:53
      De jonge Duivels bouwen een feestje in Turkije.
      De Belgische beloften hebben een gouden zaak gedaan in de EK-voorronde. Ze dreigden te verliezen in Turkije, maar Genk-spelers Jackers en Schrijvers dachten daar anders over. De eerste stopte een penalty in de 77e minuut, de laatste scoorde de 1-2 in de 87e minuut. Turkije speelde toen al een halfuur met zijn tienen.

België was eerder in de voorronde in eigen huis niet verder geraakt dan een 0-0 tegen Turkije. Het geluk dat ze toen niet hadden, was er nu wel. Al zag het er aanvankelijk somber uit. Turkije scoorde al na 5 minuten en Nkaka moest bij België al na een kwartier vervangen worden.

In de slotfase van de eerste helft werd België steeds sterker. Zo werd Demiral vlak voor de rust gedwongen om de bal in eigen doel te schieten. Na een kwartier in de 2e helft klaarde de hemel helemaal op voor de beloften, toen Hanli zijn 2e gele kaart kreeg.

Na de rust kantelt de match in het voordeel van de Belgen

Maar met zijn tienen kreeg Turkije alsnog een (goedkope) strafschop. Jackers stopte de penalty van Kanatsizkus. Het gaf de Belgen moed om toch nog voor de 1-2 te gaan. Een individuele actie van Schrijvers besliste uiteindelijk de match.

Met 14 op 18 blijft België ruim aan de leiding in zijn groep, al hebben de concurrenten wel enkele matchen minder gespeeld. België moet bovendien nog tegen concurrenten Hongarije (2 keer zelfs) en Zweden (laatste match) spelen. Enkel de groepswinnaar is rechtstreeks geplaatst, de nummer 2 speelt barrages.

Turkije-België 1-2 (rust: 1-1)

Doelpunten: 5' Okutan 1-0, 45+2' Demiral 1-1 (own), 87' Schrijvers 1-2

Rode kaart: 62' Hanli (2x geel)

België: Jackers, Cools, Faes, Cobbaut, Miangue, Bastien, Nkaka (17' Heynen), Schrijvers, Lukebakio, Mbenza (79' Ngoy), Leya Iseka (56' Dimata)