" "
KAA Gent ziet zijn perfecte uitgangspositie nog uit handen glippen in de absolute slotfase.

Van vieren naar vloeken in blessuretijd: KAA Gent geeft late voorsprong in 95e minuut nog uit handen tegen Silkeborg

do 8 augustus 2024 18:24
GNT
einde (n.v.)
3-2
SIL
    1. 50' - Doelpunt strafschop - Tonni Adamsen (1 - 0)
    2. 51' - Geel - Núrio
    3. 60' - Verv. Younes Bakiz door Julius Nielsen
    4. 62' - Own goal - Pedro Ganchas (1 - 1)
    15. 90+4' - Doelpunt - Max Dean (1 - 2)
    16. 90+6' - Doelpunt - Tonni Adamsen (2 - 2)
    UEFA Conference League - speeldag 1 - 08/08/24 - 18:32
    50'
    Tonni Adamsen
    50'
    1 - 0
    62'
    Pedro Ganchas
    1 - 1
    62'
    90+4'
    Max Dean
    1 - 2
    Max Dean
    90+4'
    90+6'
    90+6'
    2 - 2

Rollercoaster voor KAA Gent in Denemarken. De Buffalo's leken tegen Silkeborg een scheve situatie helemaal om te keren toen de ingevallen Max Dean in minuut 93 de 1-2 tegen het net trapte. Alleen maakte de thuisploeg in de slotseconden alsnog gelijk. Volgende week wordt het dus nog knokken voor Vrancken en co.

Silkeborg - Gent in een notendop
    1. Man van de match
      De Deense Tonni Adamsen eiste vanavond een belangrijke rol op voor zijn team. De aanvaller leidde Silkeborg met zijn 2 doelpunten uit stilstaande fases - op strafschop en op corner - naar een 2-2 gelijkspel tegen Gent.
    2. Sleutelmoment
      In de slotfase lijkt Gent een gouden zaak te doen tegen Silkeborg na een zwakke vertoning. Dean kopt met nog enkele seconden op de klok de 1-2 binnen. Maar in de allerlaatste seconde loopt het nog mis op hoekschop: Adamsen trapt zijn tweede van de avond in doel en zo is volgende week alles te herdoen.

Kansarm Gent voor de rust

Vooraf waarschuwde Wouter Vrancken voor de dominantie en de aanvallende impulsen in het team van Silkeborg. “We moeten 90 minuten lang voetballen met energie en intensiteit”, aldus de Gent-coach.

In de eerste helft was geen van beiden terug te vinden bij een passief Gent. De tientallen meegereisde fans van de Buffalo’s zagen hun team geen enkele grote kans bij elkaar voetballen.

Een schot vanop ruime afstand van Núrio Fortuna zeilde hoog over. Net voor rust kwam Gudjohnsen in een uitstekende positie. Zijn schot leek gevaarlijk te gaan worden maar werd afgeblokt door de Deense verdediging.

Het was Tonni Adamsen die de grootste kans kreeg van de eerste periode. De aanvaller kwam oog in oog met Davy Roef, maar kon de gouden kans niet verzilveren.

Spektakelrijk slot

De Buffalo’s kwamen allesbehalve scherp uit de kleedkamer. Een goeie actie van Younes Bakiz in de zestien meter moest door Sven Kums foutief worden afgestopt.
    De bal ging op de stip en deze keer liet Adamsen de kans niet liggen: 1-0.

Gent nam na de tegentreffer iets meer initiatief. Vooral met Núrio Fortuna, die de hele wedstrijd zijn linkerflank afdraafde, waren de Buffalo’s wel dreigend, maar niet echt gevaarlijk.

En plots viel de gelijkmaker uit de lucht – letterlijk! Een slechte voorzet van de bedrijvige Fortuna werd door Ganchas in eigen doel verlengd. Een grabbelende Nielsen zag de bal over zijn hoofd in doel verdwijnen.

Met nog twintig minuten op de klok besloot Vrancken met Dean en Yokota vers bloed in het team te brengen. En in het absolute slot leek dat even een meesterzet te worden.

Yokota met een goede actie op rechts en een gemeten voorzet. Van aan de vijfmeterlijn kopte Dean de bal keihard voorbij Nielsen tegen de touwen. Klus geklaard denk je dan met nog enkele seconden op de klok.

Of toch niet! Bij de laatste hoekschop van de wedstrijd liep het nog fout wanneer Roef onder de bal door ging. Aan de tweede paal stond Adamsen – opnieuw hij – helemaal vrij en die trapte de bal in doel. Watanabe kon de bal niet meer van de lijn keren.

Zo is volgende week alles te herdoen in de Planet Group Arena. Slaagt KAA Gent er thuis wel in om Silkeborg over de knie te leggen?

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

20:26

Einde: 2-2

De late gelijkmaker was meteen ook de het slotakkoord van de wedstrijd. De scheidsrechter maakt een einde aan de heenwedstrijd in Silkeborg. Gent zal het in eigen huis moeten afmaken tegen de Denen.

90+10' tweede helft
    90+6'

Silkeborg IF

Tonni Adamsen (Silkeborg IF) scoort. Het staat 2 - 2.
    90+5'

2-2: opnieuw Adamsen

En net wanneer je denkt dat het niet meer kan foutlopen, gaat het mis. Roef gaat onder de bal door bij een hoekschop. Aan de tweede paal staat Andersen, die de bal in 1 tijd naar doel trapt. Watanabe kan de bal niet meer van de lijn keren en zo staat het 2-2, opnieuw via Adamsen.

90+4'

Max Dean (KAA Gent) scoort. Het staat 1 - 2.
    90+2'

1-2 via Dean

In de absolute slotfase maakt de ingevallen Dean er 1-2 van! De Engelsman kopt de gemeten voorzet van Yokota van dichtbij tegen de touwen.

90+1'

We gaan nog 3 minuten door op het kunstgrasveld van Silkeborg.

90'
    86'

De ingevallen Gammelby met een goeie actie vanop links. De flankaanvaller snijdt naar binnen en mikt naar de verste hoek. Roef kan de bal naast kijken.

Beide doelmannen hebben amper werk gehad vandaag, maar toch is er 2 keer gescoord. Valt er een doelpunt in het absolute slot? Ondertussen brengt Vrancken nog Yokota en Gambor tussen de lijnen.

84'

Met nog 5 minuten op de klok is het Silkeborg dat nog lijkt aan te dringen. De Denen claimen de bal en zoeken naar openingen in de Gentse defensie.

80'
    79'

Gele kaart voor Pieter Gerkens na een stevige fout op het middenveld. De Belg kan zijn ogen niet geloven. Ondertussen heeft Fortuna krampen nadat hij een hele wedstrijd zijn flank afraasde.