Max Dean
    0 - 3
    Max Dean
    78'

KAA Gent heeft zich met de vingers in de neus geplaatst voor de derde voorronde van de Conference League. In de terugmatch, die een formaliteit was, maakte een veredeld B-elftal het verschil in de tweede helft.

Na de 4-1-overwinning tegen Vikingur vorige week in eigen huis moest de terugwedstrijd een formaliteit worden voor KAA Gent. Dat was ook te zien aan de basiself van Wouter Vrancken, die enkele bankzitters een kans gaf.

Het natte kunstgrasveld van Klaksvik bevorderde snelle combinaties, iets wat KAA Gent in de eerste helft bij vlagen probeerde op de mat te leggen. De Buffalo's kregen de bal van de ploeg uit de Faeröer, grote kansen wisten ze daar niet uit te puren.

De mannen van Vrancken lieten geen enkel schot op doel noteren in de eerste periode, die overbodig was. Het was zelfs Vikingur-spits Nielsen die de beste kans had toen hij oog in oog met Schmidt miste, al leek hij vanuit buitenspel te vertrekken.

In de tweede helft zagen we opnieuw hetzelfde spelbeeld: KAA Gent kampeerde continu rond de zestien van Vikingur. Toch had het een stilstaande fase nodig: Hong schilderde een hoekschop op het hoofd van gelegenheidsaanvoerder Mitrovic. De Servische verdediger verlengde de bal aan de eerste paal in doel.

Nadien schakelden de Buffalo's een versnelling hoger, de veer was duidelijk gebroken bij Vikingur. Een vlotte combinatie had Fernandez-Pardo als eindstation. De jonge aanvaller sneed naar binnen en legde de bal voorbij doelman Reynatröd.

Even later werd Max Dean neergehaald in het strafschopgebied. De Engelse aanvaller bleef koelbloedig en zette de penalty zelf om: 3-0 en wedstrijd gespeeld.

Zo maakte KAA Gent er pas in de tweede helft écht een formaliteit van. De mannen van Vrancken mogen zich opmaken voor de derde voorrondes van de Conference League. Daarin wacht het Deense team Silkeborg.

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

21:49

Het zit erop! Na een zwakke eerste helft vol mist en regen maar zonder doelgevaar, druppelde het Gentse doelpunten in de tweede helft.

Mitrovic, Fernandez-Pardo en Dean schenken de Buffalo's een 0-3 overwinning tegen Vikingur op het kunstgrasveld van Klaksvik.

90'

Extra tijd

We gaan nog 3 minuten spelen in het koude Klaksvik.

89'
    88'

Lachende gezichten op de bank van KAA Gent. De Buffalo's gaan makkelijk doorstoten naar de volgende voorronde. Nog 3 minuten op de klok.

78'

Max Dean maakt er 0-3 van

De Engelsman gaat zelf achter de bal staan en trapt de strafschop binnen. Hij laat de doelman geen schijn van kans door de bal hard in de rechteronderhoek te trappen.

78'

Doelpunt voor

Max Dean (KAA Gent) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
    penalty
    Max Dean
    77'

Strafschop voor KAA Gent!

Max Dean wordt neergehaald in de zestien meter. De Hongaarse scheidsrechter wijst naar de stip.

Ondertussen gaat Delorge naar de kant voor Gambor.

77'
    77'
    73'

Na de goals meteen 3 wissels bij Gent: Yokota, Hong en gelegenheidskapitein Mitrovic gaan naar de kant. De Vlieger, Fadiga en Kandouss zijn hun vervangers.

71'
    70'

Fernandez-Pardo verdubbelt de score: 0-2!

Lang heeft het niet geduurd. Een goede combinatie van KAA Gent eindigt bij Fernandez-Pardo, die naar binnen snijdt en de bal overhoeks binnen schiet!

70'

Matias Fernandez (KAA Gent) scoort. Het staat 0 - 2.
    68'

Opnieuw Gent!

Bij Vikingur lijkt de veer nu gebroken. Hong stuurt Yokota goed diep, maar de Japanner besluit op doelman Reynatröd.