KAA GentSilkeborg IF
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jose Munera
stadion
Planet Group Arena
toeschouwers
8769

AA Gent redt zijn vel in Europa pas na verlengingen, Gandelman is de held tegen Silkeborg

 do 15 augustus 2024 23:39
KAA Gent
einde (n.v.)
3-2
Silkeborg IF
SIL
einde
2-2
GNT
  1. 34' - Doelpunt - Tonni Adamsen (0 - 1)
  2. 39' - Doelpunt - Max Dean (1 - 1)
  1. 52' - Doelpunt strafschop - Tonni Adamsen (1 - 2)
  2. 60' - Verv. Andri Gudjohnsen door Matias Fernandez
  3. 60' - Verv. Núrio door Archie Brown
  4. 63' - Geel - Jeppe Andersen
  5. 67' - Geel - Pedro Ganchas
  6. 67' - Geel - Mark Brink Christensen
  7. 68' - Verv. Hugo Gambor door Jordan Torunarigha
  8. 73' - Verv. Younes Bakiz door Oskar Boesen
  9. 73' - Verv. Mark Brink Christensen door Andreas Pyndt Andersen
  10. 80' - Verv. Hong Hyun-seok door Daisuke Yokota
  11. 80' - Verv. Noah Fadiga door Omri Gandelman
  12. 86' - Verv. Oliver Sonne door Jens Martin Gammelby
  13. 89' - Verv. robin ostrom door Andreas Poulsen
  14. 89' - Verv. Jeppe Andersen door Mads Freundlich
  15. 90+4' - Doelpunt - Omri Gandelman (2 - 2)
  1. 96' - Verv. Sven Kums door Matisse Samoise
  2. 105' - Verv. Pontus Rödin door Alexander Madsen
  1. 110' - Geel - Mathias Delorge Knieper
  2. 113' - Geel - Mads Freundlich
  3. 119' - Doelpunt - Omri Gandelman (3 - 2)
  4. 120' - Geel - Omri Gandelman
UEFA Conference League - speeldag 2 - 15/08/24 - 20:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
34'
Tonni Adamsen
0 - 1
Tonni Adamsen
34'
39'
Max Dean
39'
Max Dean
1 - 1
52'
Tonni Adamsen
1 - 2
Tonni Adamsen
52'
90+4'
Omri Gandelman
90+4'
Omri Gandelman
2 - 2
119'
Omri Gandelman
119'
Omri Gandelman
3 - 2

AA Gent heeft met veel moeite zijn Europees avontuur in leven gehouden. Het stond tegen Silkeborg bij 1-2 op de rand van de uitschakeling, maar kon in de extra tijd via Omri Gandelman nog verlengingen uit de brand slepen. In die verlengingen was het opnieuw Gandelman die in minuut 119 de Gentse klus klaarde. In de play-offs van de Conference League treft het nu Partizan uit Servië.

KAA Gent - Silkeborg in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Silkeborg leek op weg naar de play-offs van de Conference League, maar dat was buiten Omri Gandelman gerekend. In minuut 96 bleef de invaller ijzig kalm wanneer hij de bal ontving in de kleine rechthoek, koeltjes en in extremis schoot hij Gent naar de verlengingen.
  2. Man van de wedstrijd
    Tot minuut 96 hadden we Tonni Adamsen genoteerd als man van de match. Met - net als in de heenwedstrijd - opnieuw 2 doelpunten tegen Gent, was hij de grondlegger van een Deense stunt in Gent. Maar Omri Gandelman gooide roet in zijn eten. Met twee doelpunten, één op het einde van de reguliere speeltijd én één op het einde van de verlengingen, verlengde Gandelman onverhoopt het Europese avontuur van Gent.
  3. Opvallend
    Tonni Adamsen toonde zich bijzonder efficiënt tegen de Buffalo's. Zowel in de heenwedstrijd, als in de terugwedstrijd scoorde hij twee keer. Waardoor Roef zich in totaal vier keer moest omdraaien door de Deense spits. In totaal scoorde Adamsen 6 keer in de voorronde van de Conference League, maar daar zal het dus wel bij blijven.

"Oef", een zucht van opluchting bij Vrancken & co. Want meer flirten met een vroegtijdige Europese uitschakeling dan dat KAA Gent vanavond deed tegen Silkeborg is onmogelijk. 


Silkeborg IF was klaar om geschiedenis te schrijven en betrad de Gentse arena met lef en zonder angst. Het profiteerde zo optimaal van een aarzelend begin van Gent, dat tactisch in de knoop lag door de verdedigende 3-5-2-formatie in de aanval om te schakelen naar een 4-3-3. Een vondstje van Vrancken, maar blijkbaar nog te moeilijk voor de spelers. 


Mede daardoor mochten de bezoekers minutenlang onverstoord de bal in eigen ploeg houden, wat leidde tot een perfecte voorbereiding voor de 0-1-voorsprong. Adamsen tikte een goede voorzet knap achter het steunbeen voorbij Roef. 


Met een gelukje kwam Gent terug in de wedstrijd. Zonder het goed en wel te beseffen, scoorde Dean de gelijkmaker. Al vallend kopte hij onbedoeld de rebound op de redding van Silkeborg-doelman Larsen op het schot van Kums in doel. Niet zijn mooiste, maar wel een broodnodige. Want de 1-1 stak de Gentse lont aan, alleen bleek bedoeld scoren toch een pak lastiger. 

Gandelman in het slot, deel 1

Met hernieuwde moed kwamen de Gentenaars uit de kleedkamers, maar die zakte al snel terug weg in hun schoenen.

 

Nurio haakte een Deen neer in het strafschopgebied en de Spaanse scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip. Net als in de heenwedstrijd een koud kunstje voor Adamsen, die Roef de verkeerde kant uitstuurde en zijn vierde doelpunt tegen de Buffalo's scoorde. 


Een opdoffer waarmee Gent het moeilijk had, vooral omdat het de spitsen niet lukte om doeltreffend te zijn. Doorheen het resterende halfuur wisselde Vrancken de helft van zijn ploeg, maar ondanks veel aanvallend geweld, bleek niets te baten.

 

In het Deense doel stond een doelman die alles uit de kast haalde om de Deense stunt te volbrengen. Eerst sprong Larsen een schot van Delorge na een leuk ingestudeerd nummertje bij een vrije trap van Kums uit zijn doel, daarna voorkwam hij met een katachtige reflex dat Dean met zijn staalharde uithaal gelijk kon maken.

 

Tot Omri Gandelman het veld opdraafde en de klok minuut 96 sloeg. 

 

Wanneer de Israëliër de bal toegespeeld kreeg in de rechthoek, deed hij wat hij in de play-offs vorig seizoen ook zo goed kon: rustig blijven en scoren. Koeltjes schoot hij de Buffalo's van wanhoop naar hoop, van ontreddering naar geloof, van de Europese uitschakeling naar een levenslijn van 30 extra minuten. 

Gandelman in het slot, deel 2

En ook in de verlengingen was het de thuisploeg die het meeste aanspraak maakte op de winnende treffer. Vooral omdat het Deense bobijntje helemaal afgerold was. De vele vlijmscherpe counters uit het eerste uur, waren in de verlengingen gereduceerd tot zeldzame omschakelingen die stokten. En Gent was nu eenmaal fysiek de betere ploeg. 


Dean zag nog een aantal kansen onbenut. Na zijn onbedoelde goal, het verhaal van zijn wedstrijd. Veel grinta en vechtlust, maar weinig efficiëntie. En Gent verdiende ook een strafschop wanneer Fernandez-Pardo werd aangetikt in de grote rechthoek, maar noch de Spaanse ref, noch de VAR had daar oren naar. 


En dus moest Omri Gandelman dan maar weer de klus klaren en daarvoor wist hij zijn momenten te kiezen. Opnieuw bleef hij in het slot van de speeltijd koel wanneer de bal even bleef hangen, in twee keer tikte hij die voorbij Larsen en bezorgde hij de Buffalo's een delirium. 


Het hing aan een bijzonder dun zijden draadje, maar Gent kroop door het oog van de naald en verzekerde zich met de nodige moeite en extra speelminuten van de play-offs van de Conference League.

 

Volgende week zakt het naar Servië af om het tegen Partizan uit Belgrado op te nemen. Met gelijke wapens, want Partizan werd na verlengingen uit de Europa League gewipt door het Zwitserse FC Lugano.

Gandelman: "Geen held, maar wel zo belangrijk"

  • Max Dean (Gent): "Het ging de hele wedstrijd op en neer, maar uiteindelijk zijn we blij om door te stoten naar de volgende ronde. Ik hou ervan om te scoren, daarvoor ben ik hier, daarvoor ben ik een spits. En het maakt niet uit met welk lichaamsdeel. Al was ik niet tevreden dat ik enkele andere kansen niet kon afwerken. Gent is een grote stap, vergeleken met vanwaar ik kom. Maar iedereen helpt me om goed in te passen."
  • Omri Gandelman (Gent): "Ik noem me niet de held. Het was een moeilijke wedstrijd, maar zo belangrijk. Het belang van Europa is niet te onderschatten. Hopelijk kunnen we de goede vibe na deze overwinning doortrekken naar de competitie. Toen ik op de bank zat, wachtte ik geduldig op mijn kans en die kwam er op het einde van de reguliere speeltijd en de extra tijd. Het geeft een ongelofelijk gevoel om dan te kunnen scoren."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

23:08
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
23:01

EINDE: Gent 3-2 Silkeborg

Wat was dat spannend! Gent flirtte met de vroegtijdige Europese uitschakeling, maar dat was buiten Omri Gandelman gerekend. De invalbeurt van de Israëliër was er één voor de Gentse geschiedenis boeken. In de extra tijd van de reguliere speeltijd gaf hij de Buffalo's nog een levenslijn van 30 bijkomende minuten. En helemaal op het einde van de verlengingen tikte hij Gent naar de play-offs van Conference League, de laatste voorronde voor de groepfase. Gent verdiende het wel, want na een uur voetballen was het vat af bij Silkeborg en maakte de thuisploeg de meeste aanspraak om de kwalificatie.

120+1'
120'
119'

Doelpunt voor 
KAA Gent

Omri Gandelman (KAA Gent) scoort. Het staat 3 - 2.
118'

Gandelman doet het opnieuw!

Hij is de held van de avond! Alweer legt Gandelman in extremis de bal in het Deense doel. De Israëliër weet wel zijn momenten uit te kiezen. De bal blijft even hangen in de rechthoek, in twee keer tikt hij de bal voorbij Larsen. 


3-2! Het hing even aan een zijden draadje, maar nu lijkt de kwalificatie binnen!

117'
113'

Dean mist!

Brown speelt Dean nog eens in, maar die wil te haastig naar doel trappen. Daardoor vliegt zijn schot hoog over doel! Wat een kans...

113'
,
Silkeborg IF
110'

Ongefloten strafschop

Iedereen bij Gent springt overeind met de armen vragend in de lucht. De hele Planet Group arena zag een strafschop, nadat Fernandez-Pardo leek aangetikt te worden in de rechthoek. Het spel gaat door, tot de bal buiten de lijnen rolt. We krijgen een herhaling en zien dat Fernandez-Pardo wel degelijk aangeraakt wordt. En toch lijkt de VAR zich er niet mee te moeien, de Spaanse scheidsrechter laat gewoon inwerpen. Bizar...

108'

Adamsen schildert de vrije trap richting de dichtste winkelhaak, maar het kunstwerk mislukt. De bal gaat enkele meters naast het doel. 

107'

Mitrovic gaat in de fout, hij mist zijn controle en verspeelt de bal. Maar Delorge snelt zijn ploegmakker te hulp en blokkeert Adamsen hardhandig in zijn weg naar doel. Meteen geel en een vrije trap op een aardige positie. 

106'
105'

Dean 1, Larsen 2

Dean wordt goed aangespeeld door Gandelman en kapt even goed zijn man uit, voordat hij naar doel vlamt, maar opnieuw staat Larsen goed op te letten. Met een reflex strekt hij beide armen boven zijn hoofd en houdt hij Dean alweer van een goal. De Engelse spits speelt een bedrijvige wedstrijd, maar bedoeld scoren is moeilijk vanavond. En bovendien worden tekenen van zijn vermoeidheid zichtbaar. 

105'
103'

Ook volgende tegenstander in verlengingen

Ook de volgende tegenstander bij een eventuele kwalificatie voor de play-offs van de Conference League moet verlengingen doorstaan. Het Zwitserse Lugano en het Servische Partizan stond over twee wedstrijden 2-2 gelijk.

96'