Van Acker vierde niet tegen zijn ex-club.

Van Acker knalt titelfavoriet Deinze met late goal voorbij zijn ex-club Lierse

zo 1 september 2024 18:14
      Challenger Pro League - speeldag 3 - 01/09/24 - 16:02

Thibaut Van Acker heeft Deinze vanmiddag de 3 punten bezorgd. Tegen Lierse, de club die hij deze zomer verliet, zorgde de middenvelder in minuut 88 voor de enige goal van de partij. Lierse verliest zo zijn ongeslagen status, titelfavoriet Deinze is met 7 op 9 wel goed vertrokken.

Scoren op het Lisp, het is iets dat je Thibaut Van Acker niet moet leren. De voorbije seizoenen prikte de middenvelder er geregeld voor Lierse, vandaag deed hij dat voor Deinze.

Zijn nieuwe werkgever leek nochtans lang af te stevenen op een tweede gelijkspel in evenveel weken. Tegen een stug Lierse stond het in minuut 87 nog 0-0.

Al was daar ook een reden voor. Een medisch noodgeval in de tribunes zorgde voor benauwde momenten in Lier, de partij lag een tijdlang stil.

Het is ook niet dat Deinze geen kansen kreeg, maar onder meer Pritsjinenko weigerde de mogelijkheden af te werken. De verdediger kopte op hoekschop over een leeg doel.

In minuut 88 kwam dan toch de verlossing voor de bezoekers uit Deinze. Van Acker kon doelman De Smet in twee tijden vloeren.

De thuisploeg probeerde het tij nog te keren in de 16 extra minuten, maar kon niet veel meer dreigen.

Zo verliest Lierse op speeldag 3 zijn ongeslagen status, Deinze staat na 2 zeges en een gelijkspel wel mooi bovenin en doet zijn rol als titelkandidaat voorlopig alle eer aan.

Fase per faselaatste update: 15 dagen geleden