Kiki Vanrafelghem scoorde twee keer.

Patro Eisden beleeft zorgeloze namiddag tegen RSCA Futures en boekt eerste zege van het seizoen

vr 12 juli 2024 12:05
      Challenger Pro League - speeldag 2 - 24/08/24 - 16:02

Patro Eisden Maasmechelen heeft zonder veel problemen afgerekend met de beloften van Anderlecht. De thuisploeg had op het uur al een driedubbele voorsprong beet, Sylla milderde uiteindelijk nog voor de RSCA Futures. Voor Patro Eisden is het de eerste zege van het nieuwe seizoen na een gelijkspel bij RWDM vorige week, Anderlecht blijft na 2 partijen met 0 punten achter.

Vorige week kregen de jonkies van RSCA Futures nog een stevige draai om de oren van Deinze, vandaag volgde met Patro Eisden Maasmechelen meteen nog een tegenstander uit de top 6 van vorig jaar.

Toch lieten de Brusselaars zich niet kennen. Anderlecht zorgde voor het eerste wapenfeit, een knap doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Aan de overzijde was er van buitenspel geen sprake.. Patro sneed na 12 minuten met een pijlsnelle omschakeling door de verdediging van Anderlecht, Kiankaulua kon simpel binnenleggen aan de tweede paal.

Opnieuw een afgetekende nederlaag in de maak voor Anderlecht?

Niet meteen, want na een korte drankpauze kwamen de Futures toch nog een paar keer gevaarlijk piepen in de 16 van Patro. Een verdediger op de lijn en doelman Belin wilden niet plooien.

Na de pauze moest Anderlecht zich dan toch gewonnen geven. Kiki Vanrafelghem - vorig jaar nog actief bij het Sporting Hasselt van Sam Kerkhofs en Rik Verheye - zorgde voor de doodsteek.

Eerst plaatste hij een strafschop in de bovenhoek, twee minuten later zorgde hij met een knappe kopbal voor de 3-0.

Gassimou Sylla liet 5 minuten voor tijd nog een eerredder noteren, maar veel schieten de Futures daar niet mee op. Ze blijven achter met 0 op 6, Patro Eisden draait na 4 op 6 wel weer mee bovenin.

Fase per faselaatste update: 23 dagen geleden