Rode kaart vlak voor rust nekt Lierse: RWDM speelt numerieke meerderheid uit en klimt naar de leiding

za 14 september 2024 22:11
      Challenger Pro League - speeldag 4 - 14/09/24 - 20:02

RWDM is (voorlopig) de ongeslagen leider in de tweede klasse. In eigen huis keek het in de ogen van een strijdbaar Lierse. Al zouden de bezoekers vlak voor de rust af te rekenen hebben met een rode kaart. RWDM maakte handig gebruik van dat mannetje meer en velde uiteindelijk het verdict: 3-0.

Met elf zou het al niet gemakkelijk zijn, maar met tien bleek het helemaal onmogelijk.

Na een zenuwachtige en gesloten beginfase liep Lierse SK net voor rust flink tegen de lamp tegen RWDM. Vleugelverdediger Pieter De Schrijver liet zich in al zijn enthousiasme betrappen op een tweede gele kaart en liet zijn ploeg zo met een man minder achter.

De bezoekers pasten hun systeem aan en verdedigden aanvankelijk nog dapper in de tweede helft, maar dat bleek slechts uitstel van executie.

Op het uur zorgde Piotr Parzyszek voor het onvermijdelijke. De kapitein van de thuisploeg kopte de openingstreffer binnen en opende zo ook zijn eigen doelpuntenrekening.

Lierse bezweek nog in het slot en kreeg door doelpunten van Ilyes Ziani en David Sousa uiteindelijk zware 3-0-cijfers om de oren. Al bleven de meegereisde fans steeds vurig supporteren.

RWDM blijft ongeslagen en claimt met 10 op 12 voorlopig de leidersplaats in 1B.

Tegelijkertijd speelde FC Luik in eigen huis 3-3 gelijk tegen de RSCA Futures na een spektakelmatch. Een laat eigen doelpunt van Nunzio Engwanda bezorgde de thuisploeg in extremis nog een punt.

De RSCA Futures behalen zo hun eerste punt van het seizoen, het is vijftiende met één punt, op gelijke hoogte met hekkensluiter Lokeren-Temse. FC Luik is dertiende met twee punten.

Fase per faselaatste update: 2 dagen geleden