Francs Borains heeft genoeg aan snelle goal tegen Lokeren-Temse voor eerste zege

vr 23 augustus 2024 22:03
      Challenger Pro League - speeldag 2 - 23/08/24 - 20:00

Francs Borains heeft de nul weggeveegd in de Challenger Pro League. Het versloeg Lokeren-Temse op Daknam met het kleinste verschil. Adrian Troc tekende na vijf minuten voor het enige doelpunt.

Zowel Lokeren-Temse als Francs Borains sloten de openingsspeeldag in de Challenger Pro League af met een nul op het rekest. Op Daknam hoopten beide teams vrijdagavond die nul weg te vegen.

Het was Francs Borains dat het beste van start ging. Na amper vijf minuten zorgde debutant Adrian Troc al voor de 0-1: hij trapte een ingestudeerde hoekschop heel knap in doel.

De thuisploeg moest reageren, maar kon niet bepaald een vuist maken tegen Francs Borains. Pas op slag van rust kon het dreigen via Gil Van Moerzeke, maar hij trof de paal.

Na de rust volgde weinig beterschap voor Lokeren-Temse. Het had wel balbezit, maar kon er weinig echte kansen uit puren. Zo bleef na 90 minuten voetbal de 0-1 op het bord.

Francs Borains pakt zo zijn eerste zege van het nog jonge seizoen in 1B. Een opsteker voor voorzitter Georges-Louis Bouchez, die er in de Wetstraat een lastige week heeft opzitten aan de onderhandelingstafel.

Fase per faselaatste update: 15 dagen geleden