Jupiler Pro League - speeldag 6 - 01/09/24 - 19:16
João Silva
51'
João Silva
1 - 1

Gelukkig was het al warm in Kortrijk, want van het geleverde spel tegen STVV moesten de supporters het niet hebben. Kortrijk kreeg in het slot nog twee kansen om STVV alweer een nederlaag aan te smeren, maar het bleef bij een 1-1-gelijkspel. Zo blijft Sint-Truiden onderaan bengelen.

KV Kortrijk - STVV in een notendop
  1. Man van de match
    Het was zoeken naar uitblinkers, zeker na rust was het droevig. Voor rust was de 19-jarige Nacho Ferri wel in staat om ons te bekoren: een grote, sterke spits met goede voeten. Geen doelpunt, maar je kan niet alles hebben.
  2. Sleutelmoment
    KV Kortrijk moest een vroege achterstand verwerken, en slaagde pas na rust erin om die te neutraliseren. Na het doelpunt van Silva bleef het wel heel stil in het Guldensporenstadion.
  3. Opvallend
    Voor het eerst dit seizoen heeft STVV eens als eerste gescoord. Meer dan eens scoren lukte voorlopig alleen maar tegen Dender.
  4. Opvallend (2)
    De opvolger van Zion Suzuki is een vreemde snuiter. Twee keer maakte hij het zichzelf moeilijk, maar reageerde telkens onverstoord.

Kortrijk had op wat anders gehoopt, maar het bengelde na zes speeldagen al wat boven de afgrond. Coach Alexandersson hoopte met een nieuwe driepunter op afscheiding, maar kreeg het omgekeerde.

Op een bloedhete zondag in het eigen Guldensporenstadion bleek voetbal moeilijk voor Kortrijk. Tegenstander STVV leed mee, maar geraakte in de eerste helft wel op voorsprong. Adriano Bertaccini tekende met een dikke teen voor zijn tweede van het seizoen.

Het zal het warme weer geweest zijn, maar de wedstrijd kwam er niet verder uit tot de rust gepasseerd was. Met een mooie corner van Kadri en een goed duel van Silva kwam Kortrijk op gelijke hoogte.

Het spel verzandde nadien verder, in de stijl van een voortijdig degradatieduel. Slordig, onzorgvuldig, geen automatismen en veel schrik. Ambrose viel nog goed in, maar geraakte voor de Veekaa niet verder dan de paal.

Zonder echte kansen geen doelpunten, en dus ook geen winnaar. STVV sprokkelt voor de derde wedstrijd op rij punten, maar overtuigt allesbehalve. Kortrijk mist de aansluiting met de subtop.

Brecht Dejaegere (KV Kortrijk): "Altijd goed om hier te voetballen, waar alles voor mij begonnen is. We zijn teleurgesteld, wilden meer dan dit ene punt vandaag. Thuis moet je altijd voor de winst gaan, we wilden het tweede doelpunt maken maar het lukte niet."

Rein Van Helden (STVV):
"Kortrijk heeft de beste kansen gehad, ik denk dat we blij moeten zijn met een punt. We schieten er niet veel mee op, we kwamen hier om te winnen."

Lattanzio: "Ploeg is aan het stabiliseren"

Freyr Alexandersson (KV Kortrijk): "We speelden goed, hebben veel gecreëerd. Het was heel warm en op het einde was iedereen heel moe, maar we hebben wel geprobeerd. Ook verdedigend was het goed, de tegenstanders hebben maar drie baltoetsen gehad in onze zestien. Hun keeper heeft ook goede saves moeten bovenhalen. Het was wel iets te chaotisch. Als we die chaos kunnen beheersen, kunnen we veel meer bereiken."

Christian Lattanzio (STVV): "Gemengde gevoelens na deze partij, want als je op voorsprong komt wil je drie punten houden. Maar het is geen schande om maar één punt mee te nemen. De ploeg is aan het stabiliseren, zoals ik gezegd heb, duurt het af en toe een tijd om alles op zijn plaats te doen vallen."

Fase per faselaatste update: 14 dagen geleden

90+8'

Het zit erop in het Guldensporenstadion! Met een drukkende warmte werd de laatste wedstrijd van de speeldag een uitputtingsslag. Eén doelpunt per helft is de oogst, niemand schiet hiermee op.

90+4'

En weer niet! Dejaegere dropt een corner goed in het pak, waar STVV er niet meteen vanaf geraakt. Takamine trapt tegen de bal, maar één van de Truiense verdedigers houdt het schot op.

90+3'

Bijna!

Bijna hadden we nog een matchwinnaar! Thierry Ambrose is sterk en snel, en ramt goed naar de goal. De paal staat nog na te trillen, maar de 1-1 blijft op het bord staan.

90+1'

89'

Er is zeker wel wat inzet, maar het brengt weinig zoden aan de dijk. Zes minuten voetbal nog.

84'

STVV wil wat te nonchalant uitverdedigen achteraan en geeft zo de bal weg. Van Helden moet met een mooie tackle de bal uit de voeten van Sissako duwen.

84'

Ambrose geeft een duw aan Bruno Godeau, die als vermoord gaat liggen. De fans van Kortrijk storen zich aan wat zij komedie vinden, de fysio's komen hem verzorgen.

81'
78'

Geen penalty

De Kortrijkzanen schreeuwen om een penalty. Dejaegere trekt van in de zestien de bal voor doel, maar ziet de bal tegen de arm van Fujita gaan. Boterberg moet er niet van weten en laat doorspelen.

73'

Kortrijk geraakt weer wat opgeschoven, maar mist dan weer de zorgvuldigheid. Mehssatou kan voorzetten, maar gooit de bal achter de doellijn.

70'

Terwijl beide ploegen nog eens hydrateren, komen er nog nieuwe jongens op het veld. Doelpuntenmaker Bertaccini was uit de wedstrijd verdwenen, nu ook van het veld.