StandardClub Brugge
Lawrence Visser
Sclessin
19873

Mak Club Brugge mist competitiestart volledig met nederlaag tegen strijdvaardig Standard

Jupiler Pro League - speeldag 2 - 04/08/24 - 18:31
    64'
    Marko Bulat
    64'
    Marko Bulat
    1 - 0

Standard heeft zondag de scalp van landskampioen Club Brugge veroverd. De Rouches hadden genoeg aan een goal van Marko Bulat op het uur, een onmondige landskampioen had daar niets op terug. Een strijdvaardig Standard pakt zo 4 op 6, blauw-zwart heeft zijn competitiestart dan weer helemaal gemist met een 1 op 6.

Standard - Club Brugge in een notendop:
    1. Man van de Match
      Marko Bulat charmeerde al op de eerste speeldag tegen Genk en bevestigde vandaag tegen de landskampioen. De 22-jarige Kroaat zorgt voor de nodige creativiteit op het Luikse middenveld en verzilverde zijn knappe prestatie met het winnende doelpunt.
    2. Sleutelmoment
      Een onherkenbaar Club Brugge komt gretiger uit de kleedkamer na de rust. Standard plooit terug, maar komt tegen de gang van het spel in toch op voorsprong via Bulat. Een voorsprong die de Rouches niet meer weggeven.
    3. Opvallende statistiek
      De laatste keer dat Club Brugge kon winnen op het veld van Standard dateert van 22 januari 2017 (!). Toen won blauw-zwart met 0-3 dankzij doelpunten van Vossen, Vormer en Wesley. Het lijkt een eeuwigheid geleden.

Onherkbenbaar Club Brugge ontsnapt tegen gretig Standard

24 minuten. Zo lang duurde het tot Isaac Price ons het eerste gekadreerde schot van de wedstrijd gunde. We schreven het met veel plezier op in ons notitieboekje.

Standard had zich voordien wel moedig getoond tegen een onherkenbaar Club, al bleven grote kansen uit. Dat veranderde toen de  jonge Bulat kort na het halfuur zijn olympisch doelpunt op de lat zag stranden.

Sclessin schudde wakker en niet veel later liet O’Neill de openingstreffer van dichtbij liggen na bedenkelijk verdedigen van Romero. In de daaropvolgende aanval trof vrijbuiter Bulat met een lage schuiver nog maar eens het doelkader.

En wat zette Club Brugge daar tegenover? Werkelijk niets. Al zorgde Nilsson op

slag van rust ei zo na wel nog voor de 0-1. De Zweed draaide knap weg van Sutalo, maar zag zijn poging in extremis toch nog afgeblokt worden door de Kroaat.

Vrijbuiter Bulat schenkt Rouches de zege

De landskampioen kwam feller uit de kleedkamer en na nog geen twee minuten dook Nielsen plots alleen op voor doel. De Deen leek de 0-1 binnen te schuiven, maar mikte recht op Epolo.

Blauw-zwart probeerde de bakens te verzetten, al stootte het keer op keer op een stugge Standard-defensie. Verder dan twee slappe schotjes van Vanaken en Tzolis kwamen de bezoekers niets.

En zoals zo vaak in voetbal viel het doelpunt aan de overkant. Fossey dweilde nog maar eens de rechterflank af en schotelde Bulat met een knappe voorzet de 1-0 voor. Sclessin ontplofte.

Hayen gooide met Skov Olsen, Vetlesen, Nusa en Jutgla het nodige gewicht in de schaal. Al brachten ook zij geen zoden aan de dijk. Een slap Club Brugge blijft achter met 1 op 6, Standard sprokkelt na wedstrijden tegen Genk en Club een knappe 4 op 6.

Standard-coach Ivan Leko schreeuwde zijn troepen naar de zege.

Hautekiet: "We hebben puur als Standard gespeeld, met vuur"

• Ibe Hautekiet (Standard): "Ik heb kippenvel. We hebben puur als Standard gespeeld en vuur in de wedstrijd gestoken. We hebben zo hard samengewerkt en ik ben heel trots op de groep. We weten ook wel dat het niet het mooiste voetbal is natuurlijk. Maar dit is top. We staan echt goed vanachter. Vorig jaar hadden de fans misschien het gevoel dat we onze truitjes niet nat genoeg maakten, nu zijn ze zeiknat."
    • Maxim De Cuyper (Club Brugge): "We brachten niet genoeg diepgang in de eerste helft en hadden ook te weinig kansen. In de tweede helft probeerden we dat wel, door ook het spel breder te trekken. Maar in het algemeen was het gewoon niet goed genoeg. Gelukkig hebben we nog veel tijd om dit recht te zetten. Ik ben niet topfit, dat kan je ook niet zijn na twee weken training. Ik heb nog een paar weken nodig, maar ik hoop dat het snel terugkomt."
    • Hugo Siquet (Club Brugge): "We hebben niet voldoende gedaan om te winnen. Het was niet voldoende. Het is moeilijk uit te leggen. Ik probeer mijn stempel te drukken. Ik heb nog geen tijd gehad om me aan te passen, maar ik doe mijn best."

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

20:22

EINDE

Standard wint met 1-0 van Club Brugge en begint met een onverwachte 4 op 6 aan de competitie. Een doelpunt van smaakmaker Bulat houdt de 3 punten in Luik. Een inspiratieloos Club Brugge kon doelman Epolo te weinig in de problemen brengen en moet volop aan de bak.

90+4'

Daar is Skov Olsen nu pas een eerste keer. De Deense winger probeert het wel van heel ver met zijn linker, maar Epolo heeft geen probleem met de vervelende stuit.

90+3'

De spanning is te snijden in Sclessin. Romero staat ondertussen al een tijdje voorin. Het zal op goed geluk moeten gebeuren voor blauw-zwart.

90+1'

Tik tak

Nog 5 minuten hebben de bezoekers om de gelijkmaker te vinden. Komt er nog een kans?

90+1'

90'
    ,
    88'

Vanaken kopt moederziel alleen over

Een nieuwe hoekschop van Club Brugge wordt door De Cuyper uitstekend aangesneden. Hans Vanaken torent boven alles en iedereen uit, maar kopt hoog over. Hier komt Standard goed weg.

86'

Alexandropoulos kraakt zijn schot

Onze woorden zijn nog niet koud of daar is toch nog eens een poging voor de Rouches. Alexandropoulos gaat zijn kans vanaf de rand van de zestien, maar kraakt zijn schot volledig. Mignolet moet niet ingrijpen.

86'

Leko gaat ondertussen als een gek te keer, omdat zijn ploeg de bal niet meer in de ploeg kan houden. De thuisploeg moet het hebben van een goede counter om de wedstrijd dood te maken.

83'

Een zoveelste inspanning van Lawrence levert de Engelsman een pijnscheut/krampen op. De linksachter heeft er een sterke wedstrijd opzitten en wordt afgelost door Calut.

80'

Benjdida hoog over

We krijgen bijna een copy-paste te zien van de 1-0. Na en mooie aanval trekt Fossey de bal nog maar eens voor doel. Daar staat nu niet Bulat, maar wel Benjdida. De Marokkaan duikt goed richting de eerste paal, maar schiet vervolgens wild over.

78'

Bulat en Kuavita out, Banse en Alexandropoulos in

Voorlopige matchwinnaar Bulat en Kuavita worden naar de kant gehaald door Leko. In hun plek komen Banse en kersverse aanwinst Alexandropoulos. De Griek moet de voorsprong helpen bewaken.

77'
    75'

Nusa schudt een eerste keer aan de boom. De jonge Noor komt naar binnen en pakt uit met een voorzet/schot. Meer dan een nieuwe corner halen de bezoekers er niet uit.